Hádzaná

Nová posila prešovského Tatrana: Hádzanárov posilní krídelník Javier Munoz Cabezon

Zahral si aj proti Tatranu, teraz bude jeho členom. Elitný pravý krídelník Javier Munoz Cabezon bude hájiť prešovské farby, zmluvu podpísal na dve sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Nová posila prešovského Tatrana: Hádzanárov posilní krídelník Javier Munoz Cabezon
Zdroj: TASR

Španiel Cabezon (26) prichádza z domovského klubu BM Logroňo La Rioja, tradičného účastníka Ligy majstrov a Pohára EHF. Tatran s momentálne prvým pravým krídlom klubu z mesta Logroňo podpísal zmluvu na dve sezóny.

Fanúšikom je dobre známy

Rodák z Madridu (192 cm/ 90 kg), vyše stogólový strelec z ostatných sezón, strávil v La Rioje posledné tri sezóny po príchode z ďalšieho španielskeho prvoligového celku Villa de Aranda. Aktuálne tretí tím tabuľky Asobal ligy z La Rioji je pritom dobre známy aj fanúšikom Tatrana. Tradičný španielsky klub bol v sezóne 2016/17 súperom zelenobielych v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Cabezon odohral proti Tatranu obe stretnutia a na domácom víťazstve La Rioji 33:27 sa podieľal dvoma gólmi. V prešovskej odvete nezabránil ako najlepší strelec španielskeho tímu ani piatimi presnými zásahmi prehre 27:30. V tejto sezóne sa predstavil s tímom v skupinovej fáze Pohára EHF, kde zaznamenal v šiestich zápasoch 25 gólov.

Už vyše 100 gólov

Najviac sa blysol v oboch dueloch proti nemeckého tímu Füchse Berlín, ktorému nastrieľal 14 gólov. Zhodne po sedem v domácom (29:34), ako aj na palubovke súpera (27:29). Rovnaký gólový zápis sa mu podaril aj v ostatnom ligovom vystúpení proti lídrovi tabuľky z Barcelony (28:28). A v aktuálnej sezóne sa mu darí, veď dosiahol už vyše 100 gólov ako v domácej, tak aj v medzinárodnej súťaži.

A vedeli ste, že prešovská výtvarníčka Júlia Hamajdáková sa venuje aj karate? Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Júlia sa venuje karate v prešovskom klube a aj maľovaniu: Vyspovedali sme ju
4
Galéria
Zdroj: archív Júlie Hamajdákovej

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM