Ľubomír Hudačko Kultúra

No Brake majú atraktívny klip z Prešova: Ohúri vás nejeden efekt, na tomto sa pri natáčani zabávali najviac

Chytľavá pesnička na leto a ešte s atraktívnym videoklipom z Prešova. Východniari z kapely No Brake predstavili nový singel, ktorý má aj obrazovú podobu. Pri niektorých momentoch sa počas natáčania poriadne zabávali, klip vás navyše ohúri nejedným efektom.

Ilustračný obrázok k článku No Brake majú atraktívny klip z Prešova: Ohúri vás nejeden efekt, na tomto sa pri natáčani zabávali najviac
Zdroj: Dnes24.sk

Východniari z Prešova, Bardejova a Starej Ľubovne tvoria indie-rockovú kapelu No Brake a najnovšie zverejnili videoklip k novému singlu Free Your Mind. Klip sa natáčal v Prešove, vydanie klipu bolo naplánované na leto, keďže podľa slov členov kapely je to optimistická skladba vhodná práve pre toto obdobie.

Akoby vytvárali animáciu

„Osobne mám túto skladbu veľmi rád lebo je taká veselá, preto sme tomu chceli prispôsobiť aj klip,“ vraví frontman kapely Juraj Beňačka. Príprava klipu trvala dlho, pretože sa v ňom vyskytuje množstvo vizuálnych efektov, o ktorých prevedenie sa postarali Adrián Jenčo a Martin Kaperák.

Použitých je tam niekoľko efektov, napríklad time laps – video zložené z veľkého množstva fotiek. „Urobili sme to tak, že sme sa odfotili a posunuli sa o centimeter akoby sme vytvárali animáciu na papieri, popritom sme sa zabavili najviac. To bola prča,“ hovorí Juraj. Green screenom sa dokonca bubeník ocitol v Paríži a nakrúcalo sa tiež aj pomocou malej helikoptéry.

Natáčanie bolo spontánne

Výsledkom je teda pozitívna a dynamická skladba so zaujímavým klipom plným nečakaných záberov. Chalani dodávajú: „Hoci sme mali približnú predstavu ako by mal ten klip vyzerať, natáčanie bolo celkom spontánne. Objaví sa tam aj množstvo ľudí, ktorých sme stretli náhodou v uliciach Prešova. Našou obľúbenou pasážou je time-lapse, pri ktorom sme si užili najviac zábavy a je v ňom veľa vtipných detailov, preto si to potrebné pozrieť viackrát.“

Na konte má formácia debutový album Hands Indie Air. V súčasnosti kapela koncertuje a pripravuje sa na letné akcie a festivaly. Najbližšie koncerty sú zatiaľ naplánované v mestách ako Košice, Svidník, Bardejov a Humenné. No Brake tvoria Juraj „Euro“ Beňačka – spev a gitara, Martin „Maťo“ Beňačka – basa a Stano „Stanley“ Geci – bicie.

Čítajte tiež:

Prešovská kapela to poňala poriadne po svojom: Hrávajú ozaj netradičným spôsobom!

Prešovský DJ už zažil kuriozít až-až a priznáva: Hlavným páchateľom bol vždy alkohol!

foto: No Brake

Chytľavá pieseň východniarov: No Brake majú aj atraktívny klip!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM