Správy

Neuveriteľný príbeh Prešovčana: Chcel si kúpiť rifle, odišiel aj s kurióznym predmetom!

Počas platenia za tovar sa čitateľ Lukáš nevedomky zaplietol do nevšedného zážitku. Na Silvestra vám ponúkame kuriózny príbeh podľa skutočnej udalosti.

Ilustračný obrázok k článku Neuveriteľný príbeh Prešovčana: Chcel si kúpiť rifle, odišiel aj s kurióznym predmetom!
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

S nevšedným príbehom o stratenom kľúčiku od pokladne v jednom z prešovských obchodov sa s nami podelil čitateľ Lukáš. Ten si prišiel pred časom nakúpiť oblečenie, no netušil, ako jeho návšteva predajne napokon dopadne.

Hľadali kľúč

Podobný scenár by mohol byť zaujímavý možno pre spisovateľov detektívok, no tentoraz išlo o reálne dianie priamo pred jeho očami. „Mal som v úmysle len vybrať si z ich kolekcie džínsy a košeľu, vyskúšať si ich a zaplatiť. Tak som aj urobil, pri platení však nastal menší chaos. Čakal som na výdavok niekoľko minút, pretože predavačka pri pokladni zrazu začala hľadať kľúč, ktorým pokladňu otvorí,“ spomína si na nevšedný zážitok náš čitateľ.

Do „akcie“ zavolala podľa rozprávania Lukáša aj svoje kolegyne, no kľúč sa ani tak nedarilo nájsť. Nejaký čas teda postával a čakal na svoj výdavok.

Rozuzlenie až doma

„Náhradný výdavok šla odniekiaľ predavačka priniesť, ale ich trápilo najmä to, kde sa ten kľúč od pokladne vlastne podel. Trpezlivo som s úsmevom sledoval, čo sa deje a napadlo mi, ako to asi budú riešiť s ďalšími zákazníkmi. Ten kľúč predsa musel niekde byť, ale počas mojej návštevy ho jednoducho nenašli,“ povedal Lukáš a z predajne s nákupom odišiel, hoci pokladňu neotvorili. No táto záhada sa neskončila, vykryštalizovala sa až na druhý deň.

„Doma som na to už nemyslel a kúpené džínsy s košeľou som nechal ešte nevybalené v taške. Na druhý deň som si nohavice prvýkrát od kúpy obliekol a zažil som šok. Ten malý kľúčik, ktorý predavačky tak úpenlivo hľadali som tam mal vo vrecku,“ vysvetľuje rozuzlenie situácie. Ešte raz si celý moment nákupu premietal v myšlienkach a nemohol tomu uveriť. Vlastnil kľúč od pokladne napriek tomu, že pre to nepohol ani prstom.

„Cítil som sa ako Copperfield, musel som sa z toho spamätávať. Okamžite mi napadlo, že budem podozrivý, ak im ho prinesiem naspäť. Čo by som im povedal? Mám kľúč od vašej pokladne, kde máte peniaze? Celý večer mi to vírilo hlavou, no na druhý deň som do obchodu predsa len šiel a vrátil som im ho,“ hovorí k príbehu ďalšie podrobnosti.

Lukášovi ani na um nenapadlo, žeby z predajne odišiel okrem tovaru aj s kľúčom vo vrecku. No presne takto to bolo a rozmýšľal, ako to je možné.

Potešili sa

„Keď som im kľúč vrátil, predavačky mi prezradili, že dotyčná kolegyňa si myslela, že ho spláchla v záchode. Ale ukázalo sa, že som ho mal ja, aj keď, samozrejme, nevedomky. Boli veľmi rady, že som im ho vrátil a ušetril som im nervy aj čas. Opýtal som sa, či za svoj dobrý skutok dostanem aj nejakú zľavu,“ žartoval po zaujímavých okamihoch Prešovčan.

Napokon sa celá vec rozuzlila a vysvetlila, ale taký priebeh by nepredpokladal asi nikto. Ako sa však tam kľúč vlastne dostal? „Musela ho pri skladaní nohavíc nejako nechtiac vsunúť do vrecka, aj keď dodnes nechápem, že nezaznelo žiadne cinknutie a čudné je aj to, že z neho nevypadol, keď džínsy prevracala a skladala. Nabudúce si vrecká skontrolujem ešte v predajni,“ povedal na záver Lukáš, ktorého nevšedný príbeh napísal sám život.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Kuriozity z Prešova

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM