Futbal

Neuveriteľné derby s Lipanmi: Prešov kopal tri penalty, padli vylúčenia a 9 gólov

Taký zápas je k videniu len raz za dlhé obdobie. Možnosť vidieť neuveriteľný duel mali fanúšikovia v Prešove a to v derby medzi Tatranom a Lipanmi.

Zdroj: Dnes24.sk

Kto nevidel sobotný zápas Tatrana Prešov proti Odeve Lipany, prišiel o deväťgólovú kanonádu s neskutočným obratom, tri penalty, vlastné góly, dve červené karty a vybičované emócie. Šarišania prehrávali už 1:3, ale nevzdali sa a otočili parádnym obratom na 6:3.

Tatran kopal tri penalty

Prvý zásadný moment prišiel už v 2. minúte, Tatran mal výhodu pokutového kopu. Tú však brankár Bartoš Lupčovi vyrazil a skóre sa nemenilo. Andrič na druhej strane v polovici polčasu peknou ranou do šibenice otvoril skóre – 0:1.

Tatran na to zareagoval vyrovnaním po akcii z ľavej strany. Lenže hostia viedli po polčase, pretože v jeho závere si vlastný gól vsietil Grejták – 1:2. Keď sa po zmene strán Lipany dostali do vedenia o dva góly po chybe brankára, zdalo sa, že Tatran utŕži nepríjemnú prehru.

Dve červené a dva vlastné góly

Stav 1:3 ale dlho nevydržal, do druhého polčasu nastúpil aj tréner Petráš a práve po jeho spätnej lopte do vápna znižoval na 2:3 Hirka. To však nebolo ani zďaleka všetko, zelenobieli zrazu hrali po slabom polčase ako o život a duel vyrovnali po druhej penalte vďaka Pavúkovi – 3:3.

Hralo sa živo, Lupčo dvadsať minút pred koncom prestrelil odkrytú bránu po zmätkoch v obrane a bolo 4:3. To už hrali Lipany bez vylúčeného hráča po tvrdom zákroku, červenú kartu ale dostal po druhej žltej aj domáci Špak.

Nič to však nemenilo na aktivite hostiteľa, ktorý pridal gól na 5:3 po teči Jacka. V závere sa kopala tretia penalta, zodpovednosť na seba zobral hrajúci tréner Petráš a upravil na konečných 6:3.

Hlasy trénerov

Pavol Vytykač, tréner ŠK Odeva Lipany: „Až do gólu, ktorým domáci znížili na 2:3, sme boli lepšie mužstvo. Mali sme dostatok šancí, vyhrávali sme 3:1. Potom sa začali diať veci aké sa diali a my sme prehrali vyhratý zápas. Myslím si, že druhá penalta bola vymyslená, lebo ruka pri tele nie je penalta. Pokutový kop je vtedy ak je ruka od tela, keď rozširuje telo, alebo ruka v šestnástke. Chyby sme urobili aj my, dostali sme šesť gólov, ale aj to naše vylúčenie a dve žlté karty. Ťažko sa mi rozpráva, mrzí ma, že sme prehrali. Za stavu 1:3 sme mali dominovať, ale žiaľ, stalo sa, čo sa stalo. Počas celého zápasu bolo veľa chýb zo strany rozhodcov."

Peter Petráš, tréner 1. FC Tatran Prešov: „Cez prestávku som mal strašnú žlč, lebo prvý polčas sme boli veľmi ustráchaní, báli sme sa hrať. V kabíne som počas prestávky povedal, že takto to nemôže fungovať. Hráči Prešova musia na ihrisku vystupovať a vyzerať na ihrisku úplne inak. Povedal som im, že musia ukázať charaktery. Chlapcov musím pochváliť, že v druhom polčase ten charakter ukázali, ukázali srdce bojovníkov. Veľmi pekne im ďakujem za druhý polčas, za góly a takisto ďakujem ľuďom, že si našli cestu na štadión a že nám pomohli.“

Štatistika

  • 1. FC Tatran Prešov – ŠK Odeva Lipany 6:3 (1:2)
  • Góly: 33., 59. Pavúk (druhý z 11m), 56. Hirka, 72. Lupčo,78. Jacko (vl.), 90. + Petráš (z 11m) – 27. Andrič, 35. Grejták (vl.) 49. Hovančík
  • ŽK: Vinclér, Špak, Hirka, Petráš – Poremba, Dlugoš
  • ČK: 81. Špak (po druhej žltej) – 64. Hovančík
  • Rozhodovali: Ličko – Capik, Hrebeňár
  • 590 divákov
  • Prešov: Vinclér – Šimko, Sabolčík (10. M. Kraľovič), Kolbas, Ivanko Macej, Hirka, Grejták, Lupčo, Špak, Ivanecký (46. Petráš), Pavúk (88. Kopín)
  • Lipany: Bartoš – Andrič (80. Štroncer), S. Kraľovič, Pyda, Dlugoš, Vysočan (76. Blaško), Jacko, Poremba, Kamenec, Micherda, Hovančík

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM