Ľubomír Hudačko Rôzne

Nepríjemnosť počas horúčav v Prešove: Ľudia prišli k picej fontánke, ale... tomuto prekvapku čelili

Nepríjemnosť v centre Prešova. Aj metropolu Šariša zasiahli extrémne horúčavy, ktoré si pýtajú výdatné osvieženie. Pri jednej z picích fontánok ste však mohli zažiť sklamanie.

Ilustračný obrázok k článku Nepríjemnosť počas horúčav v Prešove: Ľudia prišli k picej fontánke, ale... tomuto prekvapku čelili
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V Prešove máme tri picie fontány, najčastejšie používaná je tá pred radnicou. Nazýva sa Mušľa, na Hlavnej je tak osvieženie predovšetkým v týchto obrovských horúčavách mimoriadne prospešné nielen pre domácich, ale aj turistov.

V ostatných dňoch však bola mimo prevádzky. Tlačidlo vodu spustilo len pomimo cez prasklinu do kanála. Nepríjemnosť zisťovalo dennodenne čoraz viac ľudí. Podľa hovorkyne mesta šlo o poruchu. „Pravidelná kontrola odhalila poruchu, tá bola odstránená. V picej fontánke bola vytiahnutá hadička prepájajúca napájanie výstreku pitnej vody. Prevádzkovateľ nebol informovaný o poruche, ku ktorej došlo počas víkendu. Ak by bol, odstráni poruchu ihneď,“ povedala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Našťastie, ak by ste podobný problém zistili opäť, v Prešove máme ešte aj jej dve kolegyne, kde je tiež možnosť osviežiť sa. Jedna je pod bránkou a ďalšia oproti divadlu Jonáša Záborského.

Čítajte tiež:

Horúčavy v Prešove ani zďaleka nekončia: Teploty vystúpia do závratných výšin!

Prešovské kúpalisko Sun Park na trojke a jeho prvá sezóna: Prišli desaťtisíce ľudí, na dračku idú langoše

V Prešove máme horúčavy, ale vo fontánke ste sa vody nedočkali
4
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM