Futbal

Neprehrali už štyri zápasy za sebou: Prešovskí futbalisti si opäť body delili

Na katastrofálnom teréne v Podbrezovej bojovali aspoň o bod futbalisti Tatrana Prešov. Aj keď prehrávali a hrali v oslabení, remizovali 1:1.

Ilustračný obrázok k článku Neprehrali už štyri zápasy za sebou: Prešovskí futbalisti si opäť body delili
Zdroj: TASR

Negatívnu bilanciu s Podbrezovou futbalisti Tatrana Prešov prelomili a získali s týmto súperom aspoň bod. Stalo sa tak v zápase, ktorý sa hral na katastrofálnom teréne. Hoci domáci dlho viedli 1:0, napokon sa body delili.

Baráž zatiaľ proti Popradu

Prešov tak remizoval už vo štvrtom zápase za sebou, pozitívne je teda, že rovnaký počet duelov neprehral. V tabuľke to však veľa vody nenamútilo, stále je na predposlednom mieste, len jeden bod nad zostupom. Táto priečka bude pre klub znamenať baráž s druhým tímom II. najvyššej súťaže, na ktorom momentálne tróni FK Poprad. Išlo by teda o zaujímavú konfrontáciu, ak by sa Prešov a Poprad stretli vo vzájomných súbojoch, pretože práve ihrisko pod Tatrami je prechodným domov Šarišanov.

Samotný duel priniesol šancu už v prvej minúte, pretože do vedenia mohli ísť domáci, do dobrej koncovky sa totiž dostal Leško, ale loptu odhlavičkoval spred bránky obranca Prešova Udeh. V 31. minúte to vyskúšal slušnou strelou spoza šestnástky Streňo, ale mieril nad brvno. Na opačnej strane po prihrávke Bernadinu sa snažil sklzom zakončiť v päťke Leško, no lopta od kopačky prešovského Barteka opečiatkovala brvno.

Z minima maximum

Nerozhodný stav sa napokon menil v 35. minúte. Takmer z polovice ihriska zahrával priamy kop Leško, poslal parádnu loptu do šestnástky, kde hlavičkoval presne k žrdi Djordjevič – 1.0. Prešovčania potom prišli o Udeha, ktorý sa porúčal po druhom vážnom faule a žltej karte predčasne pod sprchy. V 2. polčase bola Podbrezová v presile aktívnejšia, ale snažil sa aj Tatran. Po hodine hry z podobnej vzdialenosti po chybe Kriváka zakončoval Gatarič a lopta iba tesne minula pravú žrď domácej bránky. V 70. minúte mal najväčšiu príležitosť útočník Železiarní Wiezik, no zoči – voči výbornému Lukáčovi neuspel.

Prešovčania potom vyťažili z minima maximum. Po nenápadnej akcii z pravej strany putovala lopta do pokutového územia, kde bol nepokrytý Micherda a jeho koncovka bez prípravy znamenala vyrovnanie stavu na 1:1. Podbrezovčania v závere vrhli všetky sily do útoku, najnebezpečnejšia bola hlavička Kostelného, ale Lukáč stihol zachytiť loptu tesne pred bránkovou čiarou. Duel tak skončil nerozhodne.

Hlasy trénerov

Anton Mišovec, tréner Prešova: „Zápas môžem hodnotiť pozitívne, pretože sme väčšiu jeho časť hrali v desiatich. Oba fauly Udeha boli na kartu. Škoda, že sme neustrážili štandardku súpera, po ktorej padol gól. Neskoro sme zareagovali na loptu. V druhom polčase sme hrali v oslabení lepšie ako súper, boli sme bojovnejší a mali aj viac šancí. Vyrovnali sme pekným gólom a mohli sme aj vyhrať. Kondične sme boli dobre pripravení a hráčom musím poďakovať, že aj v desiatich dokázali súpera pritlačiť a vypracovať si gólové možnosti.“

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: „Nesúhlasím s hodnotením prešovského trénera, netrafil sa tým, že mali veľa šancí. My sme dobre vstúpili do zápasu, prvý polčas sme mali pod kontrolou, dali sme gól a plus súper dostal červenú kartu. Druhý polčas nám nesadol, chýbal nám pokoj, niektorí hráči podcenili situácie a súper sa chytil. Wiezik mal však miliónpercentnú šancu, mohol zápas uzavrieť a bolo by vybavené. Mrzia ma i nevyužité štandardky, nedokázali sme loptu pred bránkou doklepnúť. Škoda, že sme neustrážili nedbanlivým počinom gólovú situáciu hostí, preto sa body delili. Remíza je napokon spravodlivá.“

FK Železiarne Podbrezová – 1. FC Tatran Prešov 1:1 (1:0)

  • Góly: 35. Djordjevič – 79. Micherda
  • Rozhodovali: Ochotnický – Žákech, Jánošík
  • ŽK: Kostelný, Leško, Djordjevič, Viazanko, Bernadina – Micherda, Udeh, Streňo, Bartek
  • ČK: 39. Udeh (Prešov) po druhej ŽK
  • 654 divákov.
  • Podbrezová: Kuciak – Viazanko, Krivák, Djordjevič, Turňa (87. Bilič) – Baez, Kostelný – Bernadina (80. Breznaník), Tereščenko (57. Njire), Leško – Wiezik
  • Prešov: P. Lukáč – Bartek, Luberda (67. Prikryl), Udeh, Petko – Dzurík, Keresteš, Katona (71. Kraľovič), Micherda – Streňo (82. Hošek), Gatarič

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM