Ľubomír Hudačko Kultúra

Necháte sa zlákať? Najzaujímavejšie podujatia, ktoré v marci zažijeme v Prešove

Čochvíľa je tu ďalší nový mesiac. Marec v Prešove ponúkne aj rôzne podujatia. My sme pre vás vybrali tie, ktoré považujeme za tie najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Necháte sa zlákať? Najzaujímavejšie podujatia, ktoré v marci zažijeme v Prešove
Foto: Ľubomír Hudačko

Humoroterapia

1. marca 10:00 – 16:00 Univerzitná knižnica Prešovskej univerzity v Prešove

Prešov bol zvolený pre zrealizovanie originálneho svetového rekordu v počte vernisáží kresleného humoru. Na piatich miestach sa predstavia svetoví autori kresleného humoru. V Univerzitnej knižnice PU budú vystavené diela českého karikaturistu Miroslava Bartáka a ukrajinského karikaturistu Vladimíra Kazanevského. Neskôr, 8. marca vo Wave bude možnosť vidieť Mauricia Paru z Kolumbie, 9. marca 16:00 – 19:00 v Šarišskej galérii sa budú prezentovať Sýrčan Fadi Abou Hassan a srbská humoristka Mileta Mildarovic, 10. marca vo Fakultnej nemocnici J.A. Reimana vás pobavia výtvarné diela poľského karikaturistu Pawla Kuczynského a belgického karikaturistu O.Sekoera a 13. marca v Zom v Galérii Abylimpiáda odprezentujú svoje diela slovenský karikaturista Ľubomír Kotrha a maďarský karikaturista István Kelemen. Vstup voľný.

Veľký Čínsky Tour

3. marca 19:30 – 22:00 PKO

Katarzia a Billy Barman na veľkom spoločnom turné. Dva nepokojné žrebce sa budú spoločne učit pokore a disciplíne. A predstavia sa aj v našom meste.

Silné reči

5. marca 18:00 – 20:00 Encore, Sabinovská

Do Prešova si to namieria Ján Gordulič, zakladateľ a líder show. Pracuje ako scenárista a kreatívec, ale jeho vášňou je humor. Gabo Žifčák – mladý muž zápasiaci s príkoriami života v sebe objavil komediálny talent, keď sa pokúšal nájsť si priateľku. Jaro Abaffy z Popradu, čo je počuť na jeho prízvuku, vidieť na jeho vystupovaní a cítiť na jeho podtatranskom prístupe k životu a Stanislav Staško herec, komik a skvelý improvizátor, ktorý nabral mohutné skúsenosti popri účinkovaní v improvizačnej skupine 3T.

Objavovanie Prešova

11. marca 10:00 – 12:00 Mestské informačné centrum

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Téma: Caraffove krvavé jatky.

Danka a Janka

12. marca 16:00 – 18:00 v Kultúrnom dome na Solivare

Dramatizácia pôvodného slovenského textu spisovateľky Márie Ďuríčkovej o dvoch navlas rovnakých sestrách Danke a Janke, ktorá je plná humoru a veselých pesničiek.

Kaiser & Lábus

15. marca 19:00 – 21:00 v Kine Scala

Známa dvojica hercov a zabávačov ​​Oldřich Kaiser a Jiří Lábus k nám prinesie ​​kultové scénky a nesmrteľné dialógy obohatené improvizáciou a charizmou. Jej herecký koncert v predstavení Nejlepší scénky si vychutnajú fanúšikovia v prešovskom kine Scala.

Nebojsa

19. marca 16:00 – 18:00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Príbeh nebojácneho hrdinu Nebojsu, ktorý je plný pesničiek a prináša trošku strašidelné, ale hlavne veselé putovanie, v ktorom sa hľadá strach.

Sex pro pokročilé

19. marca 19:00 – 21:00 v PKO Čierny orol

Hrajú Karel Roden a Jana Krausová. Predstavenie o tom, ako boli Jindřich a Alice kedysi šťastný pár, ale 25 rokov manželstva zanechalo svoje stopy. Vášeň je preč. Dostane ich láska ešte šancu? Provokovanie, veselé akty zúfalstva a objavovanie pravdy viac než erotogénnych zón nadchlo divákov tejto kanadskej komédie po celom svete.

Stand up comedy

24. marca 20:00 – 22:30 vo Wave

Zábavná a inteligentná Stand up comedy show, ktorá v CNK Wave ešte divákov nesklamala, odštartuje svoje pokračovanie pod taktovkou Michaela Szatmaryho a jeho hostí.

Smola a hrušky

24. marca 21:00 – 23:30 v Safe Music Club

Kapela Smola a Hrušky vyráža na svoje doteraz najväčšie slovenské turné, na ktorom predstaví nový album a novú show. Turné sa koná pri príležitosti 20. výročia pôsobenia kapely na slovenskej hudobnej scéne.

PUĽS

25. marca 18:30 – 20:30 v DJZ

Hudobno-tanečná show v podaní Poddukelského umeleckého ľudového súboru obohatená o špeciálnych hostí Mária „Kuly“ Kollára s členmi kapely Desmod a spevácke duo La Femme.

King Shaolin Maresi Tour

25. marca 2017 / 20:00 – 23:00 vo Wave

King Shaolin Maresi Tour 2017, hosť: Komajota. King Shaolin vyráža na slovenské klubové turné, na ktorom predstaví nový album „Play Against The Rules“, novú šou a koncertný program.

Literárny salón vol. II

29. marca 19:00 – 21:30 v Christianii

Básnik, esejista, dramaturg, prekladateľ a textár piesní Ján Štrasser bude hosťom marcového literárneho salóna. Možno nepoznáte jeho zbierku Odriekanie, no už ste sa iste stretli s textami v muzikále Neberte nám princeznú či tými v notoricky známych piesňach Šaty, Tvár v zrkadle, Tlaková níž či Tri slová. Nielen na témy literárne ho vyspovedajú Valerij Kupka a Marián Milčák.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM