Ľubomír Hudačko Kultúra

Fašiangové zábavy v našom okolí a ich lákadlá: Necháte sa zvábiť aj vy?

Máme tu obdobie fašiangov a bola by škoda si nevyraziť za takouto zábavou. V okolí Prešova si môžete ešte skočiť hneď na viaceré. Tu sú naše tipy...

Ilustračný obrázok k článku Fašiangové zábavy v našom okolí a ich lákadlá: Necháte sa zvábiť aj vy?
Zdroj: TASR

Obdobie fašiangov prináša zábavu na všakovaké spôsoby. Je to čas, ktorý sa spája s veselicami, dobrým jedlom i tradičnými pochovávaniami basy. Aj v našom okolí si môžete vyraziť na rôzne fašiangové zábavy. Naša redakcia z nich vybrala hneď niekoľko tipov.

Obecný fašiangový ples

Fašiangovú veselicu môžete zažiť aj v obci Kobyly v okrese Bardejov. Pôjde o obecný fašiangový ples, a to v štýle 70. rokov. O hudbu sa postará kapela Radegast a vedzte, že oblečenie v štýle 70. rokov je vítané. Začína sa už 18. februára od 19.00 hodiny.

Kamenické fašiangy

To však nie je všetko, na fašiangy si môžete zájsť aj do obce Kamenica ležiacej v okrese Sabinov. Lákavé podujatie sa tam uskutoční už v túto sobotu 18. februára a to pri farme v Kamenici so začiatkom o 11:00 hodine. Vtedy začne Posviacka kríža na hore Cicufki. Na programe je tiež súťaž vo varení guľáša, domáca zabíjačka a následné ochutnávky. Nebude chýbať ani živá muzika.

Fašiangy v Sabinove

Fašiangovú atmosféru môžete zažiť aj v parku na námestí v Sabinove a to 25. 2. od 10.00 hod. do 17.00 hod. Práve tam vás čaká kultúrny program, ktorý bude trvať od 11.00 do 15.00. V rámci neho vystúpia MDH Sabinka, DFS Sabiník, FS Sabinovčan, FS Sabinovčan – vytrvalci, Real Street, žiaci ZUŠ v Sabinove, skupina BRAVO a nebudú chýbať trhy, fašiangové špeciality a občerstvenie.

Šarišské fašiangy

Dňa 26. februára na Námestí sv. Jakuba vo Veľkom Šariši sú na programe od 14.00 hodiny Šarišské fašiangy. Vystúpia Starišan, Šarišske gavaľire a Dedinská folklórna skupina Záborský. Samozrejmosťou bude ochutnávka zabíjačkových špecialít i občerstvenie.

Fašiangovanie

Nezvyčajné masky, folklórne zvyky, ľudová zábava a tiež fašiangová zabíjačka – také bude prešovské Fašiangovanie 2017. Fašiangy vyvrcholia tradične v utorok pred Popolcovou stredou, teda 28. februára od 11.00 hodiny na Pešej zóne v Prešove. Súčasťou prešovského Fašiangovania bude aj tradičná šarišská zabíjačka, spojená s ochutnávkou zabíjačkových špecialít.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM