Ľubomír Hudačko Rôzne

Naozaj kuriózny zážitok prešovského folklórneho súboru: Šarišan o zrútení pódia

Robí dobré meno nášmu mestu vyše 50 rokov. Folklórny súbor Šarišan z Prešova sme už predstavili tradičnou formou, teraz sa zameriame na zaujímavé zážitky.

Ilustračný obrázok k článku Naozaj kuriózny zážitok prešovského folklórneho súboru: Šarišan o zrútení pódia
12
Galéria
Zdroj: Folklórny súbor Šarišan

Nedávno sme vám na našom webe predstavili folklórny súbor Šarišan z Prešova. Dozvedeli ste sa zaujímavosti o jeho fungovaní, tentoraz sa zameriame na nejaké tie zaujímavé zážitky. Predseda umeleckej rady FS Šarišan Ľubomír Šimčík pre portál Prešov 24 prezradil, že zábavy či zážitkov bolo a je v súbore veľa.

Zrútilo sa pódium

„Každý by možno pripomenul inú žartovnú príhodu. Ja si spomínam na to, keď sa na festivale v Portugalsku rozbilo pódium a úplne sa zrútilo. Samozrejme, bolo to počas nášho tancovania. A zábavné bolo aj spoločné bývanie v telocvičniach, ale i luxusné ubytovanie v päťhviezdičkových hoteloch. Napríklad v Malajzii, USA, či na Filipínach. Vtedy na chvíľu strácate kontakt so zemou,“ uviedol čosi k netypickým zážitkom FS Šarišan.

Šarišan existuje už viac ako 50 rokov. Je teda folklór stále populárny medzi mladými ľuďmi a zachová sa tradícia povedzme aj ďalšie polstoročie? „O tom nepochybujem. Obklopujú ma krásni mladí ľudia s nekonečnou láskou k folklóru, tradíciám a ľudovému umeniu,“ pokračoval Ľubomír Šimčík.

Prerobili song Tublatanky

Šarišan okrem iného zaujal aj v TV šou venovanej hudobným rebríčkom. Vystúpil v nej spolu s kapelou Šarišanci a to s rockovou skladbou Dnes od Tublatanky v špeciálnej šarišskej verzii. Zaujímalo nás, či je v pláne takto prerobiť aj ďalšie piesne. „Uvidíme, nechajte sa prekvapiť,“ dodal na záver Ľ. Šimčík.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Svoju históriu píše už polstoročie: Prešovský folklórny súbor Šarišan v OBRAZOCH
12
Galéria
Zdroj: Folklórny súbor Šarišan
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM