Ľubomír Hudačko Správy

Nákupné stredisko Opál na prešovskom Sekčove: Druhá etapa rekonštrukcie je ukončená

A je to tu. Radnica informovala, že druhá etapa obnovy nákupného strediska Opál nachádzajúceho sa na Sekčove je už ukončená. Prinášame podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Nákupné stredisko Opál na prešovskom Sekčove: Druhá etapa rekonštrukcie je ukončená
Foto: Ľubomír Hudačko

V Prešove vládne „stavebný boom“. Dokumentuje to aj 132 rôznych investičných akcií, ktoré v tomto roku realizuje samotné mesto. „Budujeme 52 stavieb, ktoré financujeme úplne z vlastných zdrojov, na 22 ďalších zabezpečujeme spolufinancovanie, staviame tiež 58 parkovísk,“ skonštatovala prešovská primátorka Andrea Turčanová počas kolaudácie projektu Obnova NS Opál (II. etapa).

Za 139 000 eur

Rekonštrukcia rokmi opotrebovaných spevnených plôch vo vnútrobloku NS Opál na sídlisku Sekčov, ktoré sú vo vlastníctve mesta, sa tým dostala do finále. Investícia v hodnote 139 000 eur v sebe zahŕňala kompletnú výmenu teplovodných rozvodov. Taktiež výmenu pôvodného betónového a asfaltového povrchu za dlažbu (890 m2), výmenu štyroch stĺpov verejného osvetlenia, vybudovanie bezbariérových prechodov a tiež osadenie viacerých prvkov drobnej architektúry, ako lavičky či stojany na bicykle.

Súčasťou obnovy priestoru boli aj sadové úpravy, v rámci ktorej boli vysadené trvalky, kry i osem stromov. Zaujímavým prvkom tejto rekonštrukcie sú štrbinové zberače vody, ktoré opticky dotvárajú celok. V tomto roku už areál NS Opál spestrí aj vianočný stromček, keďže v rámci rekonštrukcie bol vybudovaný i stojan na jeho osadenie aj stým súvisiaca elektrická prípojka.

Náročná príprava

„Náročná bola hlavne príprava tejto stavby, kde sme potrebovali zosúladiť stavebné úpravy s prevádzkovaním rozvodov teplovodu, ale dôležité bolo aj zachovanie funkčnosti prevádzok v tomto nákupnom stredisku,“ vysvetlil zložitosť tejto rekonštrukcie Ľudovít Koháni, vedúci oddelenia investičnej činnosti MsÚ mesta Prešov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM