Ľubomír Hudačko Kultúra

Najkrajší mesiac v Prešove s bohatou ponukou podujatí: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!

Niekedy padne dobre aj papučový večer, nič však nedobije baterky tak, ako vyčistiť si hlavu na zaujímavej akcii. Preštudujte si už teraz, čo všetko sa dá v máji zažiť v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajší mesiac v Prešove s bohatou ponukou podujatí: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!
Foto: Kristína Debnárová

Hudba z Marsu + Dynamo Team

2. mája 20:00 – 22:00 vo Wave Club

Disko partyzáni z Marsu sa po rokoch opäť vracajú v plnej sile.Ich koncert sa uskutoční v priestoroch klubu Wave.

Nedeľné popoludnia

7. mája o 13.00 v Maxe

Ste rodičia, ktorí neustále vymýšľajú program pre svoje neposedné deti? Tak na víkendy máme pre vás plán. Zábavno-obchodné centrum MAX pozýva Vás a Vaše ratolesti na májové nedeľné popoludnia. Zavítajú tu aj kamoši z veselých zúbkov.

Večerný beh Prešovom 2016

7. mája 2016 na Hlavnej v Prešove

Program 56. ročníka Večerného behu Prešovom začína v sobotu 7. mája 2016 o 12.05 sláv­nostným otvorením.

XII. Prešovská zberateľská burza

8. mája 9:00 – 15:00 v PKO

Burza mincí, bankoviek, medailí, známok, odznakov, pohľadníc, kníh, tel. kariet, bižutérie, hračiek, modelov, áut, železníc, lietadiel, pivných etikiet, CD, platní, DVD, videopások.

Divadielko Žabia princezná

8. mája 16:00 – 16:45 v DAD

Rozprávka o princovej ceste k stratenej korune, na ktorej mu žaba Elvíra pripraví nečakané úlohy. Príbeh, v ktorom ožije rozprávajúca žaba, čertica i babka bylinkárka prinesie úsmevné situácie a chvíle plné napätia pre malých i veľkých divákov.

Jarek Nohavica

17. mája 19:00 – 21:00 v PKO

Sólový recitál jedného z najznámejších českých pesničkárov s gitarou heligónku zostavený nielen zo známych piesní, ale i z aktuálnych noviniek z pripravovaného albumu .Fanúšikovia Jarka Nohavicu si už určite zvykli, že jeho koncerty sú samé prekvapenie, sú vždy úplne novo dramaturgicky zostavené a rozhodne sa majúi na čo tešiť.

Slovenská rapsódia po rusínsky

20. mája 19:00 – 21:00 v DAD

Hra, ktorá je zasadená do obdobia veľkej hospodárskej krízy v tridsiatych rokoch 20. storočia. Prináša nečakane aktuálne témy – nezamestnanosť, vysťahovalectvo, či zvlčilosť medziľudských vzťahov v odľudštenom spoločenskom prostredí. Túto rovinu hry vnímame azda ešte aktuálnejšie, ako v čase jej vzniku.

Marakaňa kotlík open

21. mája 10:00 – 18:00 v Pod Bikošom, Veľký Šariš

Pozvánka na 5. ročník Marakaňa kotlík open. Po minuloročnej rekordnej účasti padlo rozhodnutie, že tento ročník z kapacitných dôvodov bude obmedzený na maximálny počet súťažných družstiev, 15.

Pierrot- Prešov východu

27. mája 19:00 – 20:30 v Tatran handball arene

Nezabudnuteľné charitatívne podujatie previazané s podporou regiónu. Na pódiu sa vystrieda niekoľko fantastických hudobníkov z celého Slovenska. Nielen že sa tešia na výbornú atmosféru, ktorá vždy v Prešove bola, ale chcú byť súčasťou pomoci ľuďom v regióne, ktorí si pomoc zaslúžia. Medzi vystúpeniami hudobníkov na pódiu odovzdajú rôzne osobnosti športového, kultúrneho a podnikateľského prostredia vecné a zážitkové dary rodinám v núdzi, ale aj talentovaným deťom.

Statočný cínový vojačik

29. mája 16:00 – 17:00 v Kultúrny dome na Solivare

Kto straší krásnu tanečnicu v zámku? Prečo má statočný vojačik iba jednu nohu? Ako to všetko dopadne sa dozviete v našom spracovaní známeho príbehu H.Ch. Andersena.

Môže vás zaujímať:

Čo ponúka víkend na prelome mesiacov? 10 tipov na trávenie voľných dní v Prešove

Obľúbený festival v Prešove sa opäť chystá otvoriť brány: Pozrite, aký nadupaný program bude na Unipo feste

Dobrý festival sa blíži: Na Delni sa predstaví množstvo prešovských kapiel, príde aj uznávaný belgický producent!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM