Ľubomír Hudačko Rôzne

Nádhera, ktorá vás dostane: Na múre v Prešove vzniklo ďalšie parádne dielo

V Prešove na Okružnej ulici je vďaka projektu OZ J. D. – galéria J. L. opäť o čosi krajšie. V galérii pod holým nebom tam môžete obdivovať už tretie dielo.

Ilustračný obrázok k článku Nádhera, ktorá vás dostane: Na múre v Prešove vzniklo ďalšie parádne dielo
6
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Maliar a reštaurátor Daniel Hlavka sa tam tentoraz zameral na tému Solivaru. Práve takéto dielo zväčšnil na ďalšej svojej krásnej maľbe. To sa na múre pri hotelovej akadémii zaradilo k jeho maľbám Mlynskému jarku a konkatedrály sv. Mikuláša. Tie však vznikli ešte na jeseň minulého roka.

Okoloidúci sa na danom mieste môžu zastaviť a preskúmať, ako to kedysi v Prešove vyzeralo. Ako sme vám už prezradili, po novom je tam k videniu už aj najnovšie – tretie – dielo, na ktorom dominuje Sklad soli. „Je to niečo, čo to už malo byť dávno. Síce nenápadný múr, ale o to je teraz krajší. Má to veľkú silu, tieto umelecké diela sú balzamom pre oči,“ povedala nám Prešovčanka Júlia.

Daniel Hlavka, ktorý sa o spomínané diela postaral, sa umeniu venuje v podstate celý život. Tvorí rôznymi technikami – prešiel cez ceruzy, perá, suchý pastel až po olej. Profesionálne pôsobí ako reštaurátor. Takpovediac obrazom na uliciach sa venuje už zhruba dvadsať rokov.

Nezabudnite si pozrieť aj našu fotogalériu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Na prešovskej ulici sa môžete kochať novou maľbou: To je ale krása!
6
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM