Rôzne

FOTO: Na takýto oznam môžete naraziť blízko skladu soli v Prešove. O čo ide?

Tesne pri sklade soli v Prešove vám môže udrieť do očí upozornenie. Píše sa na ňom "Zákaz vstupu, životu nebezpečné!" Zisťovali sme, o čo ide.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na takýto oznam môžete naraziť blízko skladu soli v Prešove. O čo ide?
7
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Ako bola naša redakcia informovaná, uvedené upozornenie je na mieste umiestnené kvôli zosuvu, ku ktorému prišlo pri južnej arkáde obnoveného skladu soli v Prešove. Ten sa objavil napriek pred pár rokmi vykonanej regulácii Soľného potoka práve v tomto úseku.

Statika nie je narušená

„Už skôr ma riaditeľ NKP Solivar Marek Duchoň informoval, že vec je v štádiu riešenia a o predmetnej otázke sa rokuje so Slovenským vodohospodárskym podnikom, š.p. – Odštepným závodom Košice, ktorý je správcom toku resp. so zhotoviteľom stavby. Podľa slov pána riaditeľa, statika objektu nie je narušená,“ uviedol prešovský poslanec za VMČ č. 5 Peter Krajňák.

VMČ č. 5 v Prešove, do ktorého spadá Solivar-Soľná Baňa-Šváby sa na svojom zasadnutí dňa 5. februára 2018 touto otázkou zaoberal a požiadal o vyzvanie správcu toku, aby zabezpečil aktuálne nevyhovujúci stav svahu potoka.

Situáciu vyhodnotia

Podľa Krajňáka, hlavná architektka mesta Prešov Mária Čutková požiadala stavebný úrad o výkon štátneho stavebného dohľadu, za účelom preverenia splnenia podmienok súvisiacich s úpravou svahu vodného toku Soľného potoka uvedených v kolaudačnom rozhodnutí. „Túto situáciu bude predseda VMČ č. 5 Ľudovít Malaga priebežne monitorovať a v spolupráci s mestským úradom ju vyhodnotíme. Verme, že zákonnými postupmi dôjde k náprave súčasného stavu,“ dodal Krajňák.

Nezabudnite si pozrieť aj priloženú fotogalériu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

OBRAZOM: Takéto upozornenie môžete vidieť tesne pri sklade soli v Prešove!
7
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM