Hádzaná

Na záver vyhrali o jediný gól: Hádzanárom to ale na postup v SEHA lige nestačilo

Víťazstvom 29:28 (15:16) nad chorvátskym majstrom PPD Záhreb sa hádzanári Tatrana Prešov rozlúčili so SEHA ligou, skončili na nepostupovom 5. mieste.

Zdroj: YouTube.com

Výhra už nemohla nič zmeniť na celkovom 5. mieste, prvom nepostupovom do Final 4 súťaže. Oproti minulej sezóne Tatran ale získal o 14 bodov viac a vylepšil si celkové umiestnenie o jednu priečku. Za postupovými miestami zaostal Tatran s 36 bodmi iba o tri body.

Najlepším strelcom rozlúčkového zápasu so súťažou bol Bruno Butorac, ktorý zaznamenal 9 gólov. Chorvátsky legionár aj vďaka týmto gólom obhájil post 2. najlepšieho strelca súťaže z minulej sezóny. Už cez víkend čaká zverencov trénera Slavka Golužu jedno z ďalších vyvrcholení sezóny – turnaj Final 4 Slovenského pohára v Košiciach. V športovej hale Slavomíra Šipoša nastúpi Tatran najskôr v sobotu 16. marca o 19.00 v semi­finále proti HKM Šaľa. V prípade postupu do finále je to na programe v nedeľu od 17.00.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Odohrali sme ťažký zápas, v ktorom bolo cítiť, že obidve mužstvá hľadali správny rytmus. Bol to bojovný duel, cenu krásy si asi nezaslúži, ale napokon mužstvo, ktoré malo trochu viac šťastia vyhralo. Som rád, že sme to boli my. V Záhrebe sa totiž nevyhráva jednoducho. Víťazstvo máme, celkovo sme nazbierali 36 bodov a nemáme sa za čo hanbiť. Je nám samozrejme ľúto za bodmi, ktoré sme stratili v Bukurešti, alebo proti Metalurgu, ale odohrali sme veľa dobrých zápasov a dosiahli sme 12 víťazstiev. Chlapcom za to môžem zablahoželať a poďakovať im.“

Jakub Hrstka, krídlo Tatrana: „Zápas bol veľmi ťažký. Chceli sme tu odohrať dobrý zápas a rozlúčiť sa víťazne so súťažou. Vedeli sme, že musíme hrať celých 60 minút koncentrovane v obrane aj v útoku. Prvý polčas bol z našej strany dobrý. V obrane to fungovalo, mali sme dobrú druhú vlnu. V tom druhom sme pritvrdili v obrane, pár dobrých zákrokov urobil Igor Čupryna a dosiahli sme, po psychickej stránke, veľmi dôležité víťazstvo, aby sme sa naladili na Final4 v Košiciach.“

Januš Lapajne, spojka Tatrana: „Som veľmi rád, že sme koniec sezóny v SEHA lige zvládli a odchádzame s víťazstvom. Samozrejme ostáva trpká chuť toho, že sa nám nepodarilo prebojovať na Final4. Nemôžeme ale oddychovať, lebo už o pár hodín nás čaká jeden zo zložitých a povinných cieľov tejto sezóny a to je Final4 Slovenského pohára. Víťazstvo v tejto súťaži a majstrovský titul, to je to, čo nám ostáva ako cieľ v tejto sezóne.“

SEHA – 18. kolo: PPD Záhreb – Tatran Prešov 28:29 (16:15)

  • Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Cvitkovič – Rábek 4/3, Djerič 3, Hrstka 1, Lapajne 4, Krok 2, Ľ. Šárpataky, Kríž, Urban 3, Kosteski 2, Butorac 9/3, Carapkin, Afanou Gatine 1.
  • Najviac gólov súpera: Ravnič 5/1, Burič, Potočnik, Jotič a Vekič po 3
  • 7-metrové hody: 2/2 – 6/6
  • vylúčenia: 4:2 + ČK 53. Urban (Tatran) za faul
  • priebeh: 1:0, 2:3, 5:4, 9:7, 9:10, 12:12, 15:14, 18:16, 21:18, 23:20, 23:23, 25:26, 28:28.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Nezabudnite si pozrieť aj najkrajšiu akciu zápasu. Predviedol ju Tatran, na jej konci bol Dominik Krok. Kliknite si video.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM