Ľubomír Hudačko Rôzne

Na vianočných trhoch v Prešove to rozvoniava: 3 dobroty, ktoré nás najviac zaujali

V Prešove finišujú vianočné trhy. V stánkoch však ešte stále núkajú dobroty od výmyslu sveta. My vám prinášame 3 pochúťky, ktoré nás zaujali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Na vianočných trhoch v Prešove to rozvoniava: 3 dobroty, ktoré nás najviac zaujali
7
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

K vianočným trhom okrem stánkov s tovarom, či kultúrneho programu, zaručene patria aj všakovaké dobroty, ktoré lákajú naše zmysly. My sme sa vybrali zistiť priamo na miesto konania tých prešovských, aké pochúťky sú tento rok pre návštevníkov pripravené. Tu je trio dobrôt, ktoré nás zaujali najviac.

Grilovaná zelenina

Pochúťka pre tých, čo si chcú dať najprv len predjedlo, alebo dostali chuť na niečo ľahšie. Na prešovských trhoch si stále môžete objednať aj grilovanú zeleninu. Za 100 gramov zaplatíte 1,5 eur. Stánok návštevníkov trhov zaujme aj upútavkou v šarištine: „Jice pijce až do rána, dobroty od Mariána. Aj ďabli v šore kľeča, na klobásku v stánku Feča. Dajce sebe u nás špízy, z radojsci vam zčecú šľizy,“ znie vtipný slogan.

Foto: Ľubomír Hudačko

Pečené gaštany

Ďalšiu chutnú pochúťku pod zub nájdete v stánku oproti radnici. Tam ľuďom ponúkajú pečené gaštany a veruže majú úspech. „Je o ne značný záujem," uviedla pani Harničárová zo stánku na námestí pre spravodajský portál Prešov 24. Ak ste ešte nikdy pečené gaštany nejedli, teraz máte šancu. Za 100 gramov zaplatíte v uvedenom stánku presne 1,4 eur.

Foto: Ľubomír Hudačko

Horúce pivo

Pochutiť si môžete aj na netradičnom pive. Predsa len, vonku je zima a mnohí sa potrebujú zohriať. Skúsiť to môžete v stánku so zlatými mokmi, v ktorom ponúkajú aj horúce pivo °18. „Tento rok má horúce pivo veľký úspech, ľudia si na ňom veľmi radi pochutia. Jeden pán sa nám dokonca vrátil až dvakrát a opäť si ho objednal,“ smeje sa na margo tejto pochúťky predavačka. Ani výber nie je na zahodenie. V ponuke je pivo s medom, klinčekmi, alebo so škoricou. 0,3 l vás vyjde na 1,99 eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: Ľubomír Hudačko
FOTO: Pochúťky na vianočných trhoch v Prešove. TIETO nás zaujali najviac!
7
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM