Futbal

Na tabuľku bol smutný pohľad, Prešov bol posledný v II. lige: Prišla však prvá výhra

Futbalisti Tatrana Prešov pred víkendovým kolom spadli na úplne dno tabuľky II. ligy. V súboji so Šamorínom však zabrali a pripísali si prvú jarnú výhru.

Ilustračný obrázok k článku Na tabuľku bol smutný pohľad, Prešov bol posledný v II. lige: Prišla však prvá výhra
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Konečne to prišlo. Tatran Prešov spadol v II. futbalovej lige na úplné dno, čo sa mu síce nestalo prvýkrát, ale pred záverečnou časťou sezóny je táto situácia už alarmujúca. V uplynulom kole proti Šamorínu však konečne zabrali a pripísali si prvé jarné víťazstvo. O všetkom rozhodli dva zlepené góly veterána Lukáša Hricova, ktorý ich vsietil až v 84. a 89. minúte. Aspoň na chvíľu sa tak zelenobieli odlepili z dna a poskočili aspoň na 14. miesto, no stále sú v ohrození zostupu. Na záchranu strácajú ešte jeden bod.

Hlasy po zápase

Juraj Baláž, asistent trénera FC ŠTK 1914 Šamorín: „Prvý polčas bol veľmi bojovný z obidvoch strán, chýbala gólová kvalita, diváci nevideli žiadnu súvislú akciu. Druhý polčas sme začali výborne, začali sme kombinovať, hrať našu hru. Súpera sme do ničoho nepustili, vytvorili sme si veľa šancí. Žiaľ, neskórovali sme a v závere nás to stálo tri body. Súper mal počas celého zápasu dve strely na bránu, dal dva góly a vyhral,“ povedal pre 1fctatran.sk.

Marián Prusák, asistent trénera 1. FC Tatran Prešov: „Bol to veľmi ťažký zápas. Po prvé, bojovali sme so sebou, so svojím postavením v tabuľke a bojovali sme so Šamorínom. Takmer 70. minút to bolo úplne vyrovnané. Súper mal dve-tri možnosti, pri ktorých nás podržal brankár Lukáč. Po týchto súperových šanciach som povedal, keď sme toto prežili, sme na rade my, aby sme udreli. Podarilo sa to dokonca dvakrát. Som mimoriadne spokojný s výsledkom aj s prístupom všetkých hráčov.“

1. FC Tatran Prešov – FC ŠTK 1914 Šamorín 2:0 (0:0)

  • Góly: 84., 89. Hricov
  • ŽK: Olejník, Keresteš, Šimko, Vilotić – Pončák, Čunta
  • Rozhodovali: Parilák -Poláček, Roszbeck
  • 282 divákov
  • Zostava Šamorína: Ružinský – Diogo, Pončák, Štrbák, Čunta, Marič-Bjekič, Kopičár (87. Fuják), Lucas Dos Santos (78. Almaský), Pereira Minas (56. Da Cruz), Almási, Pančík.
  • Zostava Prešova: Lukáč – Šimko, M. Keresteš, Mitrovič, Cmiljanovič – Kovačevič (73. Strachan), Kovalčík, Vilotič (79. Grejták), Olejník (63. Basrak) – Maník, Hricov.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Dôležitý deň majú za sebou aj študenti z prešovskej školy, pretože absolvovali praktickú maturitnú skúšku. Kliknite si fotogalériu.

Praktická maturita prešovských študentov? Bola v štýle brazílskeho Ria
6
Galéria
Zdroj: Tatiana Kundrátová

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM