Iné športy

AWK Prešov najlepší na majstrovstvách Slovenska: Vybojoval až 30 cenných kovov

Prešovský armwrestlingový klub AWK Prešov vybojoval na Majstrovstvách Slovenska v pretláčaní rukou až 30 cenných kovov. Stal sa tak najlepším klubom.

Ilustračný obrázok k článku AWK Prešov najlepší na majstrovstvách Slovenska: Vybojoval až 30 cenných kovov
Zdroj: Mesto Prešov

Poslednú marcovú sobotu sa na Orave uskutočnili majstrovstvá Slovenska v pretláčaní rukou. Prešovský klub vycestoval takmer v plnej sile a jeho hlavným cieľom bolo obhájiť minuloročné prvenstvo.

Suverénne najúspešnejší

Minulý rok získali siláci z východu 20 medailí, ale tento rok zabojovali a domov si odviezli neuveriteľných 30 cenných kovov, čím sa stali suverénne najúspešnejším klubom majstrovstiev Slovenska. A to s bilanciou osem zlatých, deväť strieborných a 13 bronzových medailí. Najväčší úspech zaznamenal Peter Spusta, ktorý vyhral kategóriu master na obe ruky, ale získal aj dve zlaté medaily medzi seniormi.

Medzi seniormi získal 2× striebro Dominik Glod. Michal Girášek zas striebro v pravačke a bronz v ľavačke. Bronz pridal aj Miroslav Bednarčík a Kristína Bobovčáková, ktorá k tomu dvakrát získala striebro v kategórii junioriek do 21 rokov, tesne za majsterkou sveta Bajčiovou. Medzi juniormi do 21 rokov bol najúspešnejší Patrik Juhas so ziskom 2 zlatých medailí v najťažšej kategórii. Jeho sestra Agáta Juhasová pridala zlato a striebro v kategórii junioriek do 18 rokov (60kg).

O ďalšie zlato sa zaslúžil Pavol Horvát pravačkou medzi juniormi do 18 rokov (80kg). Medzi chlapcami do 18 rokov a do 70kg získal dvakrát striebro Peter Gurecka. Medzi juniorkami do 18 rokov podali pekný výkon Soňa Scholtzová v 55-ke, Veronika Kriváková v 60-ke a v pluske Sarah Štofanová. Všetky dievčatá dvakrát vybojovali bronz. V 21-tke pridali Gabriela Solárová (nad 60kg) a Andrea Fidermáková (do 60kg) zhodne bronzové medaily v pravačke aj ľavačke.

Dominujú na scéne

Oliver Hric získal medzi juniormi nad 80kg taktiež bronz v pravačke. „Je to neuveriteľný výsledok! Som šťastný, že aj nováčikom sa podarilo vybojovať medaily a dúfam, že to bude pre nich silná motivácia do ďalších tréningov. Aj keď je to individuálny šport, tak ma teší, že sme silný kolektív a aj preto dominujeme na slovenskej scéne. Verím, že tento výsledok zarezonuje aj v prešovskom športe, veď na Majstrovstvá Európy dostalo pozvánku až 8 pretekárov z nášho klubu,“ pochválil výkony svojich zverencov tréner AWK Prešov Gabriel Harčarik.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

O úspech bojujú aj prešovskí volejbalisti, kliknite si fotogalériu zo zápasu o 5. až 8. miesto.

Do hry sa zapojili aj mladíci: Volejbalisti otvorili sériu o 5. miesto výhrou
5
Galéria
Zdroj: VK Mirad PU Prešov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM