Ľubomír Hudačko Rôzne

Na námestí videl medveďa, nechceli veriť, že sú v Egypte: Kuriózne hlásenie na prešovskú políciu!

Nielen výtržnosti či bezdomovci zamestnávajú prešovských policajtov. Na mužov zákona sa obracali ľudia aj v iných situáciách. A to napríklad týkajúcich sa zvierat. Niektoré hlásenia boli kuriózne.

Ilustračný obrázok k článku Na námestí videl medveďa, nechceli veriť, že sú v Egypte: Kuriózne hlásenie na prešovskú políciu!
Zdroj: TASR

Väčšinu oznámení s charakterom „smiechu cez slzy“ dostáva MsP od oznamovateľov viac menej potužených alkoholom. Svetlou výnimkou bol oznam, v ktorom sám oznamovateľ dopredu operačného pracovníka upozornil, že nič nevypil ani nefajčil, ale vidí medveďa na Námestí mieru.

Nechceli veriť, že sa ocitli v Egypte

So zvieratami majú operační pracovníci MsP tiež dostatok „skúsenosti“. Znova medveď, z ktorého sa vykľul diviak; fiktívne mačičky na stromoch v ohrození života, pre ktoré je pohyb po stromoch prirodzený. Pri návštevách cirkusov v našom meste sa tiež príslušníci MsP stretávajú s oznámeniami v súvislosti s ťavami a inými, pre nás exotickými zvieratami, ktoré nedopatrením ich opatrovateľov nadobudli krátkodobú slobodu a občanom sa nechce veriť, že sa ocitli niekde v Egypte.

Zvláštnu kategóriu zastávajú oznamovatelia, ktorí MsP hlásia rôzne poruchy na ich motorových tátošoch a utvrdzujú operačných pracovníkov v pocite, že všetci mechanici majú číslo 159. V prípade oznamov s alkoholom má MsP pravidelného oznamovateľa, ktorý žiada príslušníkov „odinštalovať“ jeho kamarátov z bytu, lebo dobrovoľne nechcú odísť, resp. nie sú schopní.

Niekedy sa stačí porozprávať

Tiež MsP v nedávnej minulosti obdŕžala oznam od občana, ktorý mal údajne pri sebe osoby, s ktorými nechcel byť a uspokojil sa až po tom, keď týmto „neviditeľným“ osobám zakročila hliadka MsP s dôraznou výzvou na opustenie miesta. Tento oznam však patrí do v kategórii oznamov od ľudí s psychickými problémami.

„Je nám ľúto takýchto ľudí, ale sme tu na to, aby sme pomohli, ak môžeme. Niekedy stačí len sa porozprávať a problém sa vyrieši, ale, žiaľ, niekedy je potrebná odborná zdravotnícka pomoc, nie vždy totiž dokážeme suplovať linku dôvery,“ uvádza náčelník MsP Ján Andrejko.

Oznamy typu „sledujú má mimozemšťania“, „vidím mimozemšťanov“, „čosi mi „šuští“ v šachte v byte – ja sa bojím“, „suseda ma mení na myš a seba na mačku, potom ma naháňa“, rôzne prášky na parapetných doskách majúce „charakter bakteriologických a chemických zbraní“, sú podľa jeho slov protikladom negatívnych udalostí, ktoré by bolo potrebné nahlásiť, ale strach a nevšímavosť zablokuje odvahu tak urobiť.

Redakcii informácie sprostredkovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová

Čítajte aj o bezdomovcoch v Prešove!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM