Krimi

Na Hlavnej v Prešove došlo k lúpežnému prepadnutiu: Na troch ľudí útočili aj päsťami!

Útočníci si podľa polície pýtali na Hlavnej v Prešove drobné mince a chceli vidieť peňaženky poškodených. Po odmietnutí prišli na rad rany päšťami.

Ilustračný obrázok k článku Na Hlavnej v Prešove došlo k lúpežnému prepadnutiu: Na troch ľudí útočili aj päsťami!
Zdroj: Dnes24.sk

„Vo štvrtok 10. októbra 2019 vo večerných hodinách na Hlavnej ulici v Prešove dvaja páchatelia fyzicky napadli troch ľudí. A to mladíka (17) z obce Priekopa, mladíka (17) z Medzilaboriec i slečnu (18) z obce Fričkovce,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová.

Rany päsťami

Celý útok začal tým, že útočníci si podľa polície vypýtali drobné mince a chceli vidieť peňaženky poškodených. Po odmietnutí útočníci pritvrdili a prišli na rad rany päšťami. Ranu päsťou dostali podľa hovorkyne všetci z napadnutých.

„Útok ako aj pád na zem spôsobili, že mladí ľudia utrpeli viaceré zranenia – zlomeninu nosa, krvácanie a pomliaždeniny. Vynikajúcou prácou prešovskej kriminálky boli obaja útočníci podozriví zo spáchania tohto skutku zadržaní a na základe dôkaznej situácie boli obvinení zo zločinu lúpeže,“ vysvetlila ďalej Ligdayová.

Dvaja obvinení boli podľa slov Ligdayovej obmedzení na osobnej slobode a boli umiestnení do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ na oboch spracoval podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie.

Čo stanovuje zákon

„Išlo o muža (20) z obce Sokoľany, momentálne bývajúceho v Prešove a len 14-ročného chlapca z obce Svinia,“ pokračovala hovorkyňa. Ako na záver dodala, že zákon pri tomto zločine stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až osem rokov, v prípade mladistvého ide o polovičnú trestnú sadzbu.

A vo videu si nezabudnite pozrieť praktické informácie k volaniu na známe číslo 158.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: YouTube.com

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM