Futbal

Na finále Halovej sezóny sa nestratili: Mladíci z Tatrana na výborných priečkach

V Púchove sa hralo finále Halovej sezóny mládeže. Perspektívni Prešovčania vo veľkej konkurencii uspeli a získali tam takéto výborné umiestnenia.

Ilustračný obrázok k článku Na finále Halovej sezóny sa nestratili: Mladíci z Tatrana na výborných priečkach
Zdroj: Tatran Prešov

Na finálovom turnaji Halovej sezóny mládeže získala futbalová akadémia 1. FC Tatran Prešov výborné umiestnenia. Hráči z kategórie U15 sa stali vicemajstrami Slovenska, trinásťroční futbalisti vybojovali bronz. „Na turnaj sme išli s tým, že chceme hrať pekný futbal a medaila by nás potešila. V prvých dvoch zápasoch sme sa prezentovali veľmi peknými výkonmi. Ďalšie stretnutia sme nezvládli v hlavách. Prehrali sme duel s Trenčínom, odvtedy sa nám nedarilo. Keby sme vyhrali, získali by sme druhé miesto,“ zhodnotil tréner kategórie U13 Jakub Šoltés. Jeho zverenci postúpili na finálový turnaj z dvoch predchádzajúcich kôl. Do Púchova sa okrem trinásťročných hráčov Prešova dostali v tejto kategórii aj futbalisti AS Trenčín, MŠK Žilina a ŠK Slovan Bratislava.

Mladí prešovskí futbalisti hrali na turnaji proti špičkovým slovenským tímom. „Chceli sme medailu, po prvých zápasoch to vyzeralo, že by sme mohli mať aj to druhé miesto. Deti ešte nepodávajú vyrovnané výkony, ťažko zvládajú tlak. Na turnaji sme sa však prezentovali slušným a bojovným výkonom, čo nám prinieslo bronz,“ pochválil svojich zverencov Jakub Šoltés pre web 1fctatran.sk. Individuálne ocenenie získal Oliver Stoják, ktorý sa so siedmimi gólmi stal najlepším strelcom kategórie U13.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Pozrite si aj priloženú fotogalériu, v ktorej nájdete zábery zo zápasu hádzanárov Tatrana Prešov proti Novým Zámkom.

Tatran je už na 1. priečke pred Šaľou: A to aj vďaka tejto domácej výhre
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM