Ľubomír Hudačko Správy

Na aktuálne počasie sa musel pripraviť aj Prešov: Radnica sa rozhodla prijať tieto opatrenia!

Vlna horúčav v ostatných dňoch zasiahla aj Prešov a mesto preto nemôže nechávať nič na náhodu. Radnica sa rozhodla prijať opatrenia, ktoré vám tak týmto spôsobom môžu príjemne osviežiť deň.

Ilustračný obrázok k článku Na aktuálne počasie sa musel pripraviť aj Prešov: Radnica sa rozhodla prijať tieto opatrenia!
Zdroj: TASR

Aj Prešov sa prichystal na horúčavy. Od soboty po niektorých prešovských uliciach hlavne v čase poludnia premávajú polievacie autá a zvlhčujú ovzdušie.

Ako uviedla hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová, v týchto dňoch dni sú pre Prešov hlásené teploty nad 32 stupňov Celzia, preto sa radnica rozhodla prijať opatrenia. Postrek sa realizuje v centre mesta, priľahlých uliciach a sídliskových zónach, hlavne počas obeda a popoludní približne od 11.00 do 17.00, teda v čase, kedy teploty kulminujú.

Polievajú sa hlavné ťahy v meste, napríklad ulice Hlavná, Masarykova, Armádneho generála Svobodu, Švábska, Levočská, Volgogradská, Prostějovská, Obrancov mieru a 17. novembra. Podľa hovorkyne môžu spríjemniť horúčavy aj fontány. Tých klasický je v Prešove 11 a dopĺňajú ich aj tri fontány na pitie.

Vybrali sa na nevšednú expedíciu do Škandinávie: Nad čím všetkým tam študenti z prešovského gymnázia žasli?

Pri návšteve pošty v Prešove môžete ostať zaskočení: Viete o týchto zmenách?

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM