Krimi

Mladík v Prešove horel zaživa, popáleniny má na 80% tela: Lekári bojujú o jeho život!

Muž bol privezený vo veľmi vážnom, život ohrozujúcom stave. Záchranári ho uviedli do umelého spánku.

Ilustračný obrázok k článku Mladík v Prešove horel zaživa, popáleniny má na 80% tela: Lekári bojujú o jeho život!
Zdroj: HaZZ Prešov

V Prešove došlo v stredu k mimoriadnej udalosti. V areáli gymnázia J. A. Raymana horel muž, čo si všimli prítomní študenti i okoloidúci svedok.

„Na tiesňovej linke 155 sme prijali volanie o pomoc pre muža, ktorý mal horieť. Okoloidúci sa mu snažili pomôcť a plamene uhasili. Muž už nereagoval, ale dýchal. Do nemocnice ho v kritickom stave prevážali leteckí záchranári,“ doplnila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Popáleniny na 80% tela

Ďalšie informácie poskytla tiež hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Zuzana Hopjaková.

„Po zabezpečení miesta pristátia v tesnej blízkosti nešťastia si posádka prevzala do svojej starostlivosti 23-ročného muža, ktorý sa už nachádzal v starostlivosti posádky rýchlej lekárskej pomoci. Utrpel rozsiahle popáleniny 2. a 3. stupňa takmer na 80 percentách povrchu tela,“ spresnila.

Je v umelom spánku

Záchranári ho uviedli do umelého spánku a po zabezpečení základných životných funkcií bol v kritickom stave na umelej pľúcnej ventilácii vrtuľníkom transportovaný na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Košiciach.

Z Nemocnice Agel Košice-Šaca informovali, že muž bol privezený vo veľmi vážnom, život ohrozujúcom stave. „Lekári zo všetkých síl bojujú o jeho život. V tejto chvíli je predčasné vyjadriť sa k akejkoľvek prognóze,“ povedala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM