Aktualizované Ľubomír Hudačko Krimi

HRÔZA v areáli prešovského gymnázia: Mladý muž sa tam mal úmyselne ZAPÁLIŤ!

Na miesto udalosti bol privolaný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru, ktorý stanovil ako najpravdepodob­nejšiu príčinu vzniku požiaru úmyselné konanie osoby.

Ilustračný obrázok k článku HRÔZA v areáli prešovského gymnázia: Mladý muž sa tam mal úmyselne ZAPÁLIŤ!
Zdroj: Dnes24.sk

V stredu 31. mája 2023 po 09:30 hod. boli šiesti hasiči zo stanice v Prešove vyslaní na Mudroňovu ulici v Prešove, kde sa mala na záhrade nachádzať osoba zasiahnutá požiarom. Dnes24.sk o tom informovala hovorkyňa HaZZ Miroslava Knišová.

Úmyselné konanie

„Pred príchodom hasičskej jednotky na miesto udalosti bola osoba už uhasená. Zasahujúci hasiči poskytli zranenej osobe predlekársku prvú pomoc a zabezpečili miesto pristátia vrtuľníka VZZS, ktorá si následne zranenú osobu prevzala do svojej starostlivosti,“ priblížila hovorkyňa.

Na miesto udalosti bol privolaný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru, ktorý stanovil ako najpravdepodob­nejšiu príčinu vzniku požiaru úmyselné konanie osoby.

Podľa portálu tvnoviny.sk muž aj napriek tomu, že utrpel popáleniny, žil a bol plne pri vedomí. 

Mladý muž

„Vrtuľníkom bol prevezený na košickú Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Šaci. Podľa hasičov nejde o študenta gymnázia, má ísť o muža približne vo veku 20 až 25 rokov,“ vysvetľuje ďalej TV Markíza na svojej webstránke. Presné príčiny a okolnosti udalosti sú vo fáze vyšetrovania.

AKTUALIZÁCIA:

„Na tiesňovej linke 155 sme prijali volanie o pomoc pre muža, ktorý mal horieť. Okoloidúci sa mu snažili pomôcť a plamene uhasili. Muž už neregoval, ale dýchal. Vyslaní záchranári ho vzhľadom na ťažké popáleniny uviedli do umelého spánku. Do nemocnice ho v kritickom stave prevážali leteckí záchranári,“ doplnila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM