Iné športy

Miroslav Haraus neprestal víťaziť: Na Európskom pohári získal dve zlaté medaily

Paralympíjsky zjazdový lyžiar Miroslav Haraus pochádza z Ľubovca v okrese Prešov. So svojím navádzačom Marošom Hudíkom získali ďalšie dve zlaté medaily.

Ilustračný obrázok k článku Miroslav Haraus neprestal víťaziť: Na Európskom pohári získal dve zlaté medaily
Zdroj: archív Miroslava Harausa

Neobyčajne krátke preteky, ktoré trvali len dva dni, počas ktorých si Miroslav Haraus opäť priniesol dvakrát zlatú medailu. Na stupeň víťazov Európskeho pohára v alpskom lyžovaní zdravotne znevýhodnených (Europa Para Alpine Skiing World Cup) sa dnes Miroslav Haraus opäť zaradil k najúspešnejším, keď získal ďalšie zlato v slalome.

Sú vo forme

„Potvrdilo sa, že sme naozaj vo forme. Jednak sa cítim dobre aj čo sa týka fyzickej kondície a som aj v takej duševnej rovnováhe. Keď sa toto spojí, tak vtedy je nádej na dobré výsledky, ktoré po nás s Marošom vidno. Veľmi sa tešíme z ďalšieho zlata,“ dodal pretekár, ktorý aj s navádzačom cestovali na Slovensko.

Na stupeň víťazov v chorvátskom Zagrebe sa postavil prvýkrát už deň predtým, kde získal zlato v obrovskom slalome. „Reagoval som na zmeny tlaku, bolela ma hlava, ale aj tak som dal do toho všetko, a vtedy zlato ešte lepšie chutí, keď ideme cez prekážky za svojimi cieľmi,“ hovorí optimisticky Haraus. Druhý za ním bol Marek Kubačka a tretí Jakub Krako.

Miroslav Haraus má 33 rokov a pochádza z Ľubovca (okres Prešov). Preteká v kategórii B2 zrakovo znevýhodnení s navádzačom Marošom Hudíkom.

Aké úspechy už dosiahol?

Absolvoval už štyri paralympiády: v Turíne sa umiestnil piaty, vo Vancouveri získal dve bronzové medaily, v Sochi jednu striebornú a v PyeongChangu okrem jedného štvrtého miesta v obrovskom slalome vybojoval bronz v Super G a zlato v super kombinacii, čo bol jeho najväčší úspech v športovej kariére. Okrem toho sa zúčastňuje Európskych a Svetových pohárov. V sezóne 2016/2017 obsadzoval prvé miesta v celkovom poradí slalomu a Super G a získal aj veľký glóbus*. V roku 2015 bol majstrom sveta v super kombinácii a priniesol si aj jedno striebro a dva bronzy.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Miroslav nedávno zahviezdil aj na iných pretekoch, kliknite si fotogalériu.

Skvelé výkony šikovného lyžiara: Miroslav z okresu Prešov získal cenné kovy
5
Galéria
Zdroj: archív Miroslava Harausa

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM