Rôzne

Ministerska vnútra Denisa Saková odovzdala v Prešove a Sabinove nové hasičské vozidlá

Jedenásť kusov techniky bude nápomocných dobrovoľným hasičom v Prešovskom okrese. Odovzdala ich ministerka vnútra Denisa Saková.

Ilustračný obrázok k článku Ministerska vnútra Denisa Saková odovzdala v Prešove a Sabinove nové hasičské vozidlá
8
Galéria

Saková (Smer-SD) ich odovzdala v pondelok dobrovoľným hasičským zborom v okresoch Sabinov a Prešov. Celkovo šlo o 18 nových hasičských vozidiel.

Ktorým obciam pomôžu

Prvým zastavením Sakovej na východe bolo mesto Sabinov, kde odovzdala vozidlá značky Iveco pre dobrovoľných hasičov z obcí Poloma, Nižný Slavkov, Červená Voda a Ratvaj.

Ďalšími jej zastaveniami v okrese boli obce Uzovce a Hubošovce. Ako uviedol tlačový odbor, do Sabinovského okresu poputovalo spolu sedem z 18 vozidiel.

Ostatných 11 bude nápomocných dobrovoľným hasičom v Prešovskom okrese. Saková ich podvečer odovzdala v Prešove a Rokycanoch.

Nasadzujú životy

„V Prešove sme za účasti pani ministerky vnútra SR Denisy Sakovej, odovzdali Dobrovoľným hasičským zborom z nášho okresu nové hasičské vozidlá. Sú to ľudia, ktorí vo svojom voľnom čase – na úkor rodín a bez nároku na odmenu – nasadzujú svoje životy aby pomohli svojim spoluobčanom,“ uviedla k téme primátorka mesta Andrea Turčanová.

Dobrovoľní hasiči získali novú techniku v rámci projektu ministerstva vnútra Zvýšenie odborných a intervenčných kapacít na regionálnej a lokálnej úrovni, ktorý sa realizuje vďaka podpore z Európskeho fondu regionálneho rozvoja cez operačný program Kvalita životného prostredia.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Pomôcka pre hasičov v Prešovskom okrese: Dostali nové kusy hasičských vozidiel
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM