Správy

Mestská polícia v Prešove v akcii: Takéto kontroly prebehli v našom meste

Mestská polícia prezradila podrobnosti o dvoch akciách, ktoré zrealizovala v Prešove. V našom meste uskutočnila dve kontroly. O čo išlo?

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia v Prešove v akcii: Takéto kontroly prebehli v našom meste
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovskí mestskí policajti sa zamerali na preventívno represívnu akciu zameranú na dodržiavanie Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č. 15/2013 o niektorých podmienkach držania psov na území mesta Prešov. Zamerali sa na sídliská Sekčov, Šváby a miestne časti Solivar a Šalgovík.

„V územnom obvode vysunutého pracoviska mestskej polície na ulici Justičnej tak bolo počas kontroly dodržiavania povinností skontrolovaných 95 držiteľov psíkov. Len v troch prípadoch bola uložená bloková pokuta za neplnenie si povinnosti držiteľa psa,“ sprostredkoval informácie z mestskej polície tlačový referent Msú Milan Grejták.

Všetci kontrolovaní držitelia psov boli upozornení na článok 7 uvedeného nariadenia, v ktorom sa hovorí o povinnosti odpratania exkrementov. „Počas kontroly boli oboznámení aj s možnosťou bezplatného vyzdvihnutia si vrecúšok na exkrementy v Klientskom centre MsÚ na Jarkovej ulici, za predpokladu splnenej daňovej povinnosti za psíka,“ pokračoval Grejták.

Radnica uviedla, že v roku 2016 bolo na území mesta evidovaných 3 261 psov, a ak len nejaké percento z ich držiteľov si nesplní túto povinnosť, je to nielen viditeľné na verejných priestranstvách, ale hlavne to znepríjemňuje život všetkým Prešovčanom.

„Ďalšia preventívna akcia mestských policajtov bola zameraná na kontrolu zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a osobami maloletými a mladistvými. Kontrola sa uskutočnila 17.2.2017 v réžii službukonajúcich príslušníkov pracoviska mestskej polície na Ulici Jarková. Počas akcie bolo zistené požitie alkoholických nápojov u dvoch mladistvých osôb, ktoré boli riešené v zmysle platnej legislatívy,“ zakončil Grejták.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM