Ľubomír Hudačko Rôzne

Mesto zrušilo druhý stupeň povodňovej aktivity: Stihlo už realizovať aj postrek proti komárom!

Vyhlásený druhý stupeň povodňovej aktivity po lokálnej prietrži mračien mesto už zrušilo. Okrem záchranných prác stihlo už zrealizovať aj postrek proti komárom, keďže hrozilo ich premnoženie.

Ilustračný obrázok k článku Mesto zrušilo druhý stupeň povodňovej aktivity: Stihlo už realizovať aj postrek proti komárom!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Doteraz vyčíslená škoda na mestskom majetku prekročila 20 000 eur, číslo zatiaľ nie je konečné. Naďalej sa bude pracovať na dočisťovaní postihnutých lokalít.

Všetky úlohy splnené

„Na zasadnutí krízového štábu si primátorka mesta Andrea Turčanová v spolupráci s členmi štábu a zástupcami dodávateľských spoločností skontrolovali plnenie doterajších úloh. Bolo konštatované, že všetky zadané úlohy boli splnené, na odstraňovanie škôd sa naďalej pracuje,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Doteraz vyčíslené škody na mestskom majetku dosahujú podľa hovorkyne sumu približne 20 000 eur, číslo nie je konečné. „Zatiaľ v ňom nie sú zahrnuté škody na miestnych komunikáciách a cyklochodníku,“ poznamenala. Ako povedala, pokračovalo sa na odstraňovaní kôpok nazbieraného materiálu po odpratávaní nánosov, pristavovali a vyvážali sa VOK a dočisťoval sa cyklistický chodník pri uliciach M. Nešpora, Prostějovskej či A. Prídavku.

Postrek proti komárom

Okrem toho sa zabezpečilo zavlažovacie auto na postrek povrchu cyklochodníka najmä v časti pri ulici A. Prídavku, pracuje sa aj na odstránení čiernych skládok nad rigolom. Ich pôvodcov šetrí mestská polícia. „Práce sa počas týchto dní sústredia najmä na priestor pri garážach medzi ulicami Mukačevská a Prostějovská. Tam boli dôsledky prietrže úradu nahlásené až minulý piatok, navyše ide o najnižšie položené miesto, kde tekuté bahenné nánosy v týchto chvíľach stále nie je možné vyvážať,“ pokračovala hovorkyňa.

Ako dodala, v pondelok sa od 18:00 do 19:00 v lokalitách Sídliska III realizoval postrek proti komárom, keďže z dôvodu vzniknutých podmienok hrozilo ich premnoženie. Mesto vyzývalo obyvateľov, aby sa v daný čas nepohybovali na verejných priestranstvách v uvedenom čase ani ďalšie dva nasledujúce dni, keďže ide o dobu najintenzívnejšieho výskytu.

„18.5.2015 bol k 19:00 zrušený II. stupeň povodňovej aktivity. Vzhľadom na predpoveď počasia sa bude situácia monitorovať, keďže nie sú vylúčené ďalšie lokálne zrážky s krupobitím,“ zakončila Kmetóny Gazdová. Mesto v spolupráci so zmluvnými partnermi a spoločnosťami už vyviezlo vyše sedemsto ton bahna.

Čítajte tiež:

Následky po krupobití? Poľnohospodári odhadli škody na milión eur, aj takto veľký ľadovec padal!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM