Ľubomír Hudačko Rôzne

Po prietrži už vyviezli neuveriteľných 700 ton bahna, ďalšie práce si vyžiadajú uzavretie parkovísk!

Mesto v spolupráci so zmluvnými partnermi a spoločnosťami zabezpečilo po minulotýždňovej prietrži mračien vývoz bahna v enormnom množstve. V prácach sa bude pokračovať aj na niektorých parkoviskách, ktoré Mestská polícia bude musieť na istý čas aj uzavrieť.

Ilustračný obrázok k článku Po prietrži už vyviezli neuveriteľných 700 ton bahna, ďalšie práce si vyžiadajú uzavretie parkovísk!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Celkovo sa po minulotýždňovej prietrži mračien v Prešove vyviezlo už sedemsto ton bahna.

Presun z kritických úsekov do okrajových

Z toho viac ako 600 ton sa vyviezlo vo veľkoobjemových kontajneroch Technických služieb mesta Prešov, takmer sto ton bahna sa odstránilo pomocou vysávacich áut. Pracovníci záhradníctva Sadex odviezli pre zmenu 45 ton bahna.

„Účastníci krízového štábu vo štvrtok skonštatovali, že spriechodňovanie ciest a chodníkov značne pokročilo. Pracovníci jednotlivých organizácii sa postupne presúvajú z kritických úsekov do okrajových častí zaplaveného územia,“ uviedol tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták.

Na potrebný čas uzatvoria parkoviská

Ako dodal, vzhľadom na aktuálny dážď mestská polícia monitoruje počasie i kritické úseky, aby v prípade komplikácií bolo možné operatívne zasiahnuť. Druhý stupeň povodňovej aktivity naďalej trvá. Jeho prípadné zrušenie sa bude zvažovať na ďalšom stretnutí členov krízového štábu, ktoré bude v pondelok.

„Pokračovať v prácach sa bude aj naďalej na uliciach Prostějovská a Mirka Nešpora a na zaplavených častiach cyklistického chodníka. Od piatku budú finišovať záchranné práce na parkoviskách pri Astórii a pri Centrume, vzhľadom na to budú mestskou políciou na potrebný čas uzatvorené,“ poznamenal na záver Grejták.

Čítajte tiež:

Následky po krupobití? Poľnohospodári odhadli škody na milión eur, aj takto veľký ľadovec padal!

V Prešove naďalej trvá II. povodňový stupeň: Práce na odstraňovaní škôd potrvajú celý týždeň!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM