Správy

Mesto otvorilo všetky materské a základné školy: Koľko žiakov do nich nastúpilo?

Na základe manuálu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Návrat detí do škôl“, je umožnená aj prezenčná výučba pre starších žiakov v malých skupinkách.

Ilustračný obrázok k článku Mesto otvorilo všetky materské a základné školy: Koľko žiakov do nich nastúpilo?
Foto: Ľubomír Hudačko

Mesto Prešov otvorilo 8.3.2021 všetky materské a základné školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Do tried na 1. stupni ZŠ nastúpilo 61% percent žiakov. Redakciu Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Výnimkou skupinky

„Žiaci druhého stupňa pokračujú v dištančnej forme vzdelávania. Výnimkou sú len malé skupinky, v ktorých sa učia prezenčne, na štyroch školách. Prezenčná výučba je umožnená pre žiakov 1. stupňa, pričom jednotlivé školy uprednostňujú tých žiakov, ktorí sa preukážu čestným prehlásením o tom, že obaja ich rodičia vykonávajú prácu fyzicky na pracovisku a charakter ich pracovnej činnosti im neumožňuje pracovať z domu,“ vysvetlil hovorca.

Chodí teraz Vaše dieťa v Prešove do školy, alebo škôlky?

Z dôvodu výskytu ochorenia Covid-19 u žiakov a zamestnancov škôl je však podľa jeho slov lokálne zatvorených 16 tried.

Takmer 2-tisíc žiakov

„V pondelok 8. marca 2021 nastúpilo v rámci 12-tich mestských ZŠ 1 986 žiakov 1. stupňa z celkového počtu 3 269. Pre žiakov druhého stupňa je aj naďalej zabezpečené vyučovanie online formou,“ spresnil Tomek.

Na základe manuálu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Návrat detí do škôl“ je však umožnená aj prezenčná výučba pre starších žiakov v malých skupinkách. "A to na školách ZŠ Kúpeľná, ZŠ Šrobárova, ZŠ Važecká a ZŠ Československej armády. Na každej škole sú vytvorené 2 skupiny v počte 5 žiakov + 1 učiteľ,“ konkretizoval ďalej hovorca.

Čo sa týka materských škôl, do nich nastúpilo 8.3.2021 spolu 1 037 detí z celkového počtu 2499. V rámci 20-tich materských škôl je podľa Tomeka aktuálne zatvorených päť tried z dôvodu výskytu ochorenia Covid-19 u detí a učiteliek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Správy z Prešova

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM