Správy

Pomoc pre bezdomovcov v Prešove: Prípadnú karanténu s Covid-19 môžu prečkať v unimobunke

Unimobunka má celkovú rozlohu 3 krát 9 metrov, nachádza sa v nej WC, sprcha a kútik s menšou kuchynskou linkou.

Ilustračný obrázok k článku Pomoc pre bezdomovcov v Prešove: Prípadnú karanténu s Covid-19 môžu prečkať v unimobunke
6
Galéria

Šíriaci sa koronavírus ohrozuje čoraz viac aj ľudí na ulici. Ak sa u niekoho z nich potvrdí ochorenie, obdobie karantény budú môcť prečkať v izolovaných unimobunkách. Redakciu Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Pod Táborom

Tieto nové unimobunky budú slúžiť ako bývanie pre ľudí bez domova. Umiestnené sú Pod Táborom v areáli Gréckokatolíckej charity Prešov, ktorá ich bude prevádzkovať.

„Koronavírus predstavuje hrozbu aj pre ľudí na ulici. Keďže nemajú vlastný domov, nemajú kde prečkať ani prípadnú karanténu. Útočisko im však odteraz poskytnú nové unimobunky, ktoré sme zakúpili na tento účel,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

WC aj sprcha

Unimobunka má celkovú rozlohu 3 krát 9 metrov, nachádza sa v nej WC, sprcha a kuchynský kútik s menšou kuchynskou linkou. V každej unimobunke sú aj dve postele, skriňa, stolík, a dve stoličky.

„Unimobunky budú napojené na elektrickú energiu, majú prívod vody a odpadu, vrátane ohrevu vody pomocou bojleru,“ konkretizoval To­mek.

Vykurované budú pomocou konvektoru. Do prevádzky budú unimobunky uvedené po získaní potrebných povolení. „Mesto Prešov objednalo tieto unimobunky spolu s vybavením v celkovej hodnote 28 508 eur,“ dodal na záver hovorca.

Ďalšie aktuálne zábery si pozrite v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Obrazom: Nové karanténne unimobunky v Prešove pre bezdomovcov
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM