Ľubomír Hudačko Rôzne

Maturitné tablá á la Prešov? Pozrite, čo všetko sa dá vidieť v centre mesta

K atmosfére májových námestí na Slovensku tradične patria maturitné tablá. Je to tak aj v Prešove. Boli sme sa pozrieť, koľko ich nájdeme vo výkladoch na Hlavnej ulici, ale aj v priľahlých zákutiach.

Ilustračný obrázok k článku Maturitné tablá á la Prešov? Pozrite, čo všetko sa dá vidieť v centre mesta
Zdroj: TASR

Trendom tabiel študentov je originálnosť. Minulý rok študenti z Vranova pustili von zaujímavé video tablo (pozrite videogalériu), nájdu sa tiež megatablá na billboardoch. V Trenčíne rozprestreli 20,5 metrov štvorcových veľkú plachtu s fotografiou svojej triedy. Prešovskí maturanti si zas v roku 2013 svoje tablo vyrobili ako windows 8, v tomto linku je v poradí dvadsiate piate.

Niektorí však zostávajú verní klasike a tradičné tablo uložia do výkladu obchodu. Boli sme sa pozrieť na tablá v Prešove. A výsledok? Našli sme takmer štyri desiatky. Náš „prieskum“ však nemusí byť stopercentný a je možné, že sme nejaké prehliadli.

Ani pri týchto tablách však nebolo pochýb o nápaditosti ich tvorcov. Vytlačené, farebné aj čiernobiele, z fotiek aj kreslené, či v aktuálnom google štýle… Pozrite si fotogalériu prešovských tried vo výkladoch obchodov.

Titulné foto: ilustračné

Prehľad prešovských maturantov vo výkladoch: Ktoré tablo sa vám páči najviac?
34
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Video tablo 2013: Originalita vo Vranove nad Topľou!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM