Ľubomír Hudačko Kultúra

Máte už plány na tento týždeň? V našom meste budú aj takéto atraktívne akcie...

Odštartoval ďalší aprílový týždeň a my vám prinášame tipy na akcie, ktoré sa počas neho uskutočnia práve v Prešove a o ktorých je dobré vedieť.

Ilustračný obrázok k článku Máte už plány na tento týždeň? V našom meste budú aj takéto atraktívne akcie...
Foto: Ľubomír Hudačko

Odchody vlakov

8. apríla 19.00 v PKO

So svojím divadelným predstavením prídu do nášho mesta Adela a Viktor Vinczeovci ako protagonisti rafinovanej tragikomédie pre dvoch hercov Odchody vlakov od scenáristu Petra Zelenku.

Vandrovalo vajce…

9. apríla 16:00 v NKP Solivar – Sklad soli

Celoslovenská prehliadka výrobcov kraslíc. Výstava zúčastnených výrobcov s ich kraslicami sa uskutoční v priestoroch NKP Solivar Prešov. Zúčastniť sa jej môžu výrobcovia, ktorí sa venujú výrobe kraslíc.

Bratislava hot serenaders

10. apríla 19:00 v PKO

Orchester Bratislava hot serenaders, svetová špička v produkcii svetového jazzu 20.-30.rokov minulého storočia a českej a slovenskej tanečnej a populárnej hudby 20.- 40.rokov toho istého obdobia.

Kráľ Ubu

10. apríla 19:00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Príbeh Tatka Ubu je absurdne komický a vtipný, no zároveň v nás vyvoláva aj otázku: čo dokáže zastaviť nenásytnú ľudskú túžbu po moci a majetku?

Regionálne lesnícke dni

12. apríla 9:00 – 17:00 Hlavná ulica, pešia zóna

Lesnícke dni ponúkajú program podujatí určených pre širokú verejnosť a zameraných na interaktívne informovanie verejnosti o zaujímavostiach slovenských lesov, špecifickosti lesníckej práce a činnostiach, ktoré prinášajú benefity pre celú spoločnosť. Lesnícke dni 2019 sú najväčším celoslovenským podujatím organizovaným lesníckymi inštitúciami na Slovensku.

Pavel Dobeš – koncert

12. apríla 19:00 vo Viole

Vo svojom repertoári prešiel „ostravským obdobím“, jeho piesne nie sú tematicky obmedzené, spôsob podania bežných námetov sa pohybuje od triezveho konštatovania po hlbšie poňaté úvahy. Je autorom mnohých piesní, vydal 12 albumov.

Polepetko

13. apríla 16:00 vo Viole

Divadlo Etudy, predstavenie pre rodičov s deťmi.

Šarišské odomikaňe bicigľa

14. apríla 10:00 na Hlavnej ulici

KST Dubník Prešov a mesto Prešov pozýva na otvorenie cyklistickej sezóny. Zraz o 10.00 pred MsÚ. Pozvaní sú nielen cyklisti, ale aj peší turisti. Cieľ Sigord s občerstvením a súťažami pre mladých.

Objavovanie Prešova

14. apríla 14:00 na Hlavnej

V apríli sa počas Objavovania Prešova ocitnete vo víre povstaní, ktoré sa počas 17. storočia odohrávali aj v našom meste. Ako sa nášho mesta dotkli povstania vedené Štefanom Bočkajom, Gabrielom Betlenom, Jurajom I i Jurajom II. Rákocim, čo sa odohrávalo počas povstania Imricha Tököliho i Františka II. Rákociho sa dozviete, ak prídete pre MIC v Prešove. Sprevádzať bude Andrea Sivaničová.

Prešovský Narcisový beh

14. apríla 16.00 štart pri Eperii

Aj tento rok sa pokračuje v charitatívnom projekte Narcisový beh. Ide o nesúťažný beh plný pohody, ktorý sa organizuje v spolupráci s Ligou proti rakovine a nákupným centrom.

A videli ste, aká nízka je hladina obľúbenej Domaše? Kliknite si videozábery.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM