Správy

Má 11 metrov a je novou atrakciou : Na východe už otvorili vyhliadkovú vežu

Jej výstavbu sprevádzali nepriaznivé klimatické podmienky. Bude sa vám však páčiť. Vyhliadkovú vežu neďaleko Prešova už slávnostne otvorili.

Ilustračný obrázok k článku Má 11 metrov a je novou atrakciou : Na východe už otvorili vyhliadkovú vežu
Zdroj: Facebook.com/zivotvsabinove

Vyhliadkovú vežu v pondelok slávnostne otvorili na miestnom kopci Šanec v Sabinove. Radnica na ňu získala 50 000 eur v roku 2018 v rámci výjazdového rokovania vlády SR v Sabinove s cieľom podpory cestovného ruchu a zvýšenia atraktivity prímestského lesoparku Švabľovka.

Dlhá príprava

„Umiestnenie a maximálna výška rozhľadne boli obmedzené Dopravným úradom Bratislava, divíziou civilného letectva z dôvodu blízkeho letiska Ražňany. Sme radi, že po dlhej príprave a získavaní potrebných povolení sa výstavbu rozhľadne podarilo doviesť do úspešného konca,“ uviedol hovorca mesta Juraj Vrábel a doplnil:

„Veríme, že obyvateľom a návštevníkom mesta bude táto rozhľadňa dlho slúžiť a prinášať úžitok v podobe nádherných výhľadov na Šarišské podolie a okolité pohoria,“ uzavrel.

Doba stavby

Vežu pre nepriaznivé klimatické podmienky stavali od apríla do konca augusta približne s päťtýždňovou pauzou.

V minulosti bola podľa primátora Sabinova Michala Repaského v danej lokalite inštalovaná krížová cesta, ktorá je často navštevovaná.

V rámci miestnej akčnej skupiny má radnica podanú žiadosť na revitalizáciu lesoparku Švabľovka, kde ako povedal, chceli, aby to vyzeralo ako na Železnej studienke v Bratislave.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM