Aktualizované Správy

Dobrá správa pre cestujúcich: Prešovskou MHD sa budeme môcť odviezť zadarmo

Vedeli ste? Naskytne sa nám možnosť cestovať MHD zadarmo. Presne na to sa v Prešove môžeme tešiť už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre cestujúcich: Prešovskou MHD sa budeme môcť odviezť zadarmo
Zdroj: Dnes24.sk

Európsky týždeň mobility potrvá od 16.9.2020 do 22.9.2020. Šíriť posolstvo tejto kampane bude aj mesto Prešov, ktoré sa k tomu zaviazalo podpisom takzvanej Charty 2020.

Auto doma

Hlavnou témou aktuálneho ročníka Európskeho týždňa mobility je motto Čistejšia doprava pre všetkých. Svoje motorové vozidlá preto nechajte zaparkované doma. Pomôžete tak sebe, životnému prostrediu a odľahčíte prehustenú dopravu.

"Verím, že aj vďaka Európskemu týždňu mobility, do ktorého sa každoročne zapájame, prispejeme k zlepšeniu stavu životného prostredia a odľahčeniu dopravnej situácie v meste,“ "uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Počas aktuálneho ročníka Európskeho týždňa mobility budú môcť obyvatelia Prešova a návštevníci mesta využiť bezplatné cestovanie v mestskej hromadnej doprave.

„Stačí, aby sa počas celého týždňa od 16. do 21. septembra 2020 preukázali platným vodičským preukazom a technickým preukazom svojho osobného motorového vozidla,“ konkretizoval hovorca prešovskej radnice Vladimír Tomek.

Aj v II. pásme

Podľa informácií z dopravného podniku bude možné tento benefit využiť v prešovskej MHD v rámci I. a aj II. tarifného pásma.

Dopravca ďalej uviedol, že túto možnosť ponúka na denných linkách vďaka spolupráci s mestami Prešov a Veľký Šariš (vrátane Kanaša) a obcami Bzenov, Fintice, Haniska, Ľubotice, Malý Šariš, Ruská Nová Ves, Teriakovce, Vyšná Šebastová a Záborské.

Navyše, Európsky týždeň mobility zavŕši v utorok 22.9.2020 tradičné podujatie s názvom Deň bez áut, počas ktorého bude cestovanie v MHD bezplatné pre všetkých ľudí.

V tento deň budú automaty na cestovné lístky vypnuté, preto si cestujúci po nastúpení do autobusov alebo trolejbusov MHD nemusia označovať svoje cestovné lístky.

A v obrazoch si pozrite aj inú novinku, keďže pri Prešove je po novom samostatný jazdný pruh pre autobusy.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: archívne

Obrazom: Zmena pri Prešove, pre autobusy tam vyhradili jazdný pruh
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM