Správy

Ľudia tam zbystrili pozornosť: Na prešovskom Solivare viackrát videli líšku, FOTO

Po prešovskom Solivare nedávno videli potulovať sa líšku. Zbadalo ju viacero ľudí, náš čitateľ ju dokonca stihol aj odfotografovať. Čo v takých prípadoch robiť?

Ilustračný obrázok k článku Ľudia tam zbystrili pozornosť: Na prešovskom Solivare viackrát videli líšku, FOTO
2
Galéria

Čitateľ z Prešova pre náš portál uviedol, že ju pozoroval zhruba tri týždne a to vždy približne v rovnakom čase. „Putovala napríklad smerom ku kaplnke. V jeden týždeň sme ju videli aj trikrát. V okolí Gápľa ostalo dosť veľa nevykosených plôch, ktovie, či tam nemala niekde v nevykosenej tráve noru,“ povedal.

Podľa reakcií ľudí na internete líška sa tam potulovala už dlhšie, zrejme po celej Soľnej Bani. Dokonca podľa svedkov ani neprejavovala patričnú plachosť typickú pre tieto zvieratá. „Aj odo mňa s patričným odstupom prakticky len odkráčala,“ uviedol čitateľ.

Pýtali sem sa viceprimátora mesta Prešov, čo v takýchto prípadoch človek má robiť. „Hneď, ako ste nám to oznámili, kontaktovali sme náčelníka Mestskej polície, podnet sa hneď evidoval a riešil. V takýchto prípadoch je vždy najlepšie bezprostredne kontaktovať Mestskú políciu, ktorá v súčinnosti s poľovníckym združením situáciu potom rieši,“ uviedol viceprimátor Vladimír Feľbaba.

A ako líšku čitateľ odfotografoval si môžete pozrieť v galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM