Ľubomír Hudačko Rôzne

Ľudí čaká nostalgická jazda na trati medzi Prešovom a Košicami: Príde aj Mikuláš!

Krásny zážitok z jazdy v historickom motorovom vlaku i stretnutie s Mikulášom. Presne to už onedlho budete môcť zažiť na trati medzi Prešovom a Košicami.

Ilustračný obrázok k článku Ľudí čaká nostalgická jazda na trati medzi Prešovom a Košicami: Príde aj Mikuláš!
Zdroj: Mesto Prešov

Mikuláš, čert i anjeli z Klubu historických koľajových vozidiel už 8. raz potešia deti, ktoré v nedeľu 27. novembra zavítajú na nostalgickú jazdu na trati Košice – Prešov – Košice. Okrem týchto staníc vlak zastaví pri každej jazde aj v Kysaku a po dohode a objednávke vopred aj v iných staniciach na trati.

„Počas cesty vlakom bude Mikuláš, anjeli a čert rozdávať balíčky priamo vo vagónoch a na konečnej stanici sa môžu deti vyfotografovať s Mikulášom. Nebude chýbať ani spoločná fotografia z návštevy detí u výpravcu v dopravnej kancelárii v Prešove či možnosť individuálnych predvianočných nákupov v Prešove, resp. Košiciach. Vagóny sú vykurované, maximálna rýchlosť vlaku bude 60 km/hod. Mikulášske balíčky budú obsahovať sladkosti a vláčikové prekvapenie,“ uviedol tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták.

Ako pokračoval, miestenky a mikulášske balíčky pre deti môžu záujemcovia nahlásiť. Rezervácie adresujte na rezervaciekhkv@gmail.com. „Rezervácia lístkov je bezplatná a cestovné sa platí priamo vo vlaku. Platnosť rezervácie končí 15 minút pred odchodom vlaku, po tomto termíne nebude rezervácia akceptovaná, do vlaku sa však dostanete – na státie. Organizátor si vyhradzuje právo na obmedzený počet rezervácii,“ zakončil Grejták. Lístky sa však nepredávajú v pokladni ŽSR a ani nikde v predpredaji. Platí sa až vo vlaku.

A aké vreckové si pripraviť? Informácie o spiatočnom (obojsmernom) lístku:

  • Dospelý: 8 eur
  • Dieťa (3–15 rokov): 5 eur
  • Dieťa do 3 rokov: bezplatne
  • Rodinný lístok: 22 eur
  • Jednosmerný lístok
  • Dospelý: 6 eur
  • Dieťa (3–15 rokov): 3 eur
  • Deti do 3 rokov: bezplatne

Odchody z Košíc: 8:42, 11:00 a 13:42

Odchody z Prešova: 9:50, 12:20 a 15:15

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM