Ľubomír Hudačko Rôzne

Zoznámte sa bližšie s atraktívnou novinkou: Prvé detaily o klzisku v Prešove!

Milovníci korčuľovania sa môžu tešiť. V centre Prešova už onedlho vyrastie klzisko. My vám teraz o ňom ponúkame viaceré zaujímavé informácie.

Ilustračný obrázok k článku Zoznámte sa bližšie s atraktívnou novinkou: Prvé detaily o klzisku v Prešove!
Zdroj: Dnes24.sk

V Prešove sa milovníci pohybu môžu tešiť na veľké lákadlo. V rámci tohtoročného adventného obdobia je totiž v pláne atraktívna novinka v podobe klziska umiestneného priamo v centre nášho mesta.

Primátorka pozýva

„Okrem kultúrneho programu a trhov sme si tento rok pripravili novinku. Prvýkrát bude otvorené klzisko priamo v centre. Touto cestou pozývam všetkých Prešovčanov, nech oprášia korčule. Vidíme sa na klzisku,“ pozýva záujemcov primátorka Andrea Turčanová. Klzisko bude mať syntetický ľad a inštalované bude na námestí pred DJZ. Jeho rozmery budú 10 × 15 metrov.

Na ľad si treba chvíľu zvykať

„Medzi prednosti klziska patrí jeho nezávislosť na chladení a teplote okolitého prostredia. Výhodou oproti klasickej ľadovej ploche je aj to, že je neporovnateľne lacnejšie a ekologickejšie. Rýchlosť sklzu na syntetickej ľadovej ploche je menšia, a tak si treba na ľad chvíľu zvykať. Neodmysliteľnou súčasťou je vstupovať na syntetickú ľadovú plochu s nabrúsenými korčuľami. Ako aj základné pravidlo, vstupovať na klzisko len v korčuliach,“ ozrejmila pravidlá hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Klzisko bude otvorené denne od piatka 25. novembra 2016 do stredy 25. januára 2017.

  • Pre verejnosť od pondelka do nedele 13.00 – 20.00 (v prípade škôl je potrebné nahlásiť záujem deň vopred na oddelení školstva, mládeže a športu)
  • 24. 12. 2016 – zatvorené
  • 31. 12. 2016 od 12.00 do 17.00
  • 01.01.2017 od 12.00 do 17.00

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM