Ľubomír Hudačko Kultúra

Legendárni Mloci oslavujú 30,5 roka: Počas koncertu bude na pódiu v jednej chvíli až 18 muzikantov!

Zabávajú fanúšikov už 30,5 roka. Aj preto si Mloci prichystali oslavu svojho výročia koncertom, ktorý bude opäť jedinečný. V jednej chvíli na pódiu sa dokonca zíde až 18 muzikantov a bude sa na čo pozerať. Legendárne zoskupenie podporia aj ďalšie obľúbené prešovské formácie.

Ilustračný obrázok k článku Legendárni Mloci oslavujú 30,5 roka: Počas koncertu bude na pódiu v jednej chvíli až 18 muzikantov!
Zdroj: TASR

Hudobno-dobrodružná skupina Mloci z Prešova oslavuje v týchto dňoch 30,5-ročné výročie svojej existencie.

Pri tej príležitosti sa v Divadle Jonáša Záborského v Prešove sa predstaví už dnes 5.5 na spoločnom koncerte, na ktorom vystúpia aj ďalší známi miestni hudobníci. Prvé vystúpenie sa začína o 17.00, muzikanti ho pridali len pre to, že prvé o 20.00 sa veľmi rýchlo vypredalo.

„Na koncerte budú hrať Mloci s hosťujúcou kapelou, ktorá vlastne neexistuje a vytvorili sme ju pre tento koncert. Volá sa Ekstra viber vichod, kde budú ďalší ôsmi muzikanti z iných kapiel, čiže vytvoríme teleso 12 muzikantov, ktorí budú hrať naše skladby. Nebudeme však na pódiu všetci dvanásti spolu. Iba na poslednú pesničku Marja Kovaľova budeme na pódiu aj s ďalšími dvomi kapelami, takže bude hrať spolu 18 muzikantov,“ uviedol člen kapely Mloci Žojco Havadej.

V dramaturgii koncertu stavili na overené hity, niektoré majú aj viac ako 30 rokov. Všetky skladby však budú v novom prevedení. S Mlokmi si zahrajú hudobníci z iných známych prešovských kapiel ako napríklad Chiki liki tu-a, Heľenine oči a ďalší. Vystúpia aj hosťujúce skupiny The Shadoogies a Swing Time For.

Mloci oslávili 30. narodeniny minulý rok v októbri, avšak pre zdravotné problémy niektorých členov nemohli plánovať väčšie oslavy, preto sa teraz rozhodli zorganizovať koncert s názvom 30 a pul rokoch Mlokoch. Skupina má za sebou okrem hrania na Slovensku aj množstvo koncertov nielen v Európe, ale po celom svete. Naposledy vystupovala v marci v Dánsku. Kapela vznikla v októbri 1984, avšak jej štyria členovia hrali spolu od roku 1980 ešte pod názvom Kumatox.

Májové ťaháky v Prešove: TOP 10 podujatí, na ktorých nemôžete chýbať

IMT Smile v prešovskom PKO prekvapili nečakanou posilou: Na pódiu v jednej chvíli až trojica Táslerovcov!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM