Ľubomír Hudačko Kultúra

IMT Smile v prešovskom PKO prekvapili nečakanou posilou: Na pódiu v jednej chvíli až trojica Táslerovcov!

Mimo Dobrého festivalu hráva Prešovčania z IMT Smile v rodnom meste sporadicky, väčšinou ako turné k novému albumu. Bolo tomu tak aj tentoraz, keď novinku Na ceste 1979 spropagovali tradične energicky. A k tomu prekvapili aj s nečakanou posilou, na pódiu boli v jednej chvíli až traja Táslerovci!

Ilustračný obrázok k článku IMT Smile v prešovskom PKO prekvapili nečakanou posilou: Na pódiu v jednej chvíli až trojica Táslerovcov!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Vychutnať si domácu kapelu môžu Prešovčania snáď každý víkend. Ak ale ide o IMT Smile, možnosť tu je mimo Dobrého festivalu naozaj azda len počas turné k novému albumu.

Sóla hudobníkov už v prvej piesni

Pred mesiacom vyšla novinka Na ceste 1979, ktorá je už desiatym radovým albumom známych bratov z Prešova a spol. A práve k nemu uskutočnili v rodnom meste koncert, pričom z novinky vytiahli na úvod hneď niekoľko kúskov. Počas SOS znel aj tradične nahratý recitatív herečky Zuzany Fialovej a prekvapili sóla každého člena formácie už teda v prvej pesničke. Prišli na rad aj hitovky ako Cesty II. triedy a z aktuálneho nosiča napríklad aj potenciálny ďalší singel Iné to už nebude.

Scéna a pódium inšpirované názvom albumu naozaj pripomínali jazdu vpred a hudobníci to poňali vskutku značnou rýchlosťou. Miestami chcel líder úplne ticho v PKO, čo sa mu príliš nedarilo dosiahnuť, aby spustil novinku Pri tebe. Inak ale zaznel prierez tradičných hitov od Opri sa o mňa po Veselú pesničku, avšak v časti bez spoluhráčov si vystačili len bratia sami. Vytiahli skladby, ktoré si miestami zaželali sami fanúšikovia a preto ste sa mohli ocitnúť v roku 1997, alebo 1998.

Vystúpil otec Táslerovcov

Zazneli totiž skrátené Možno si ma pomýliš, Krátki, alebo Spím. Na tie by ste počas festivalu mohli tešiť len ťažko. Takisto prekvapil aj výber skladieb ako Zemepis lásky, alebo Láska. Práve na to turné je, aby bol k dispozícii prierez diskografie od A po Z. Prišli neskôr opäť aj povinné jazdy, ale takisto aj nečakané prekvapenia. Celú jednu pieseň za bicím napríklad odohral klávesák Miro a neskôr prišlo ďalšie:

„Máme pre vás prichystanú jednu špecialitu, na ktorú sa tešíme hlavne my dvaja s Mirom. Privítajte na pódiu nášho otca!“ uviedol líder Ivan a v tej chvíli bola na pódia netradične hneď trojica Táslerovcov, čo na koncertoch nebýva zvykom. Po objatí s najstarším členom rodiny frontman opustil pódium a v strede koncertu sa tak diania zapojil aj najstarší z rodiny, otec oboch hudobníkov Miroslav. Ten si s kolegom z kapely Tásler Pufo Band strihol jednu skladbu zo svojho repertoáru.

Pozvanie na Dobrý festival

Publikum sa nenechalo zahanbiť a adresovalo dvojici porovnateľne frenetický potlesk ako hlavnej hviezde večera. Príchod ďalšieho, tentoraz oveľa stálejšieho hosťa predznamenával vrchol večera. Mário „Gapa“ Garbera klasicky na saxofóne odfúkal nejedno famózne sólo, vyšantil sa pri chytľavej Len tebe a spolu s kolegami sa potom dvakrát ešte vrátili na pódium, aby pridali nesmrteľnú Nepoznám a aj Vyvedený z miery.

Poriadne vykričaní, spotení, ale spokojní fanúšikovia si koncert užívali celý čas či už dávkovaním decibelov svojimi hlasivkami, alebo potleskom a výskaním. IMT Smile sú tradične silnou pohnútkou na konštatovanie, že je to hudba, na ktorú sa oplatí prísť aj viackrát do roka. Koniec koncov, na záver pozval fanúšikov frontman kapely sám slovami: „Verím, že sa všetci uvidíme na Dobrom festivale od 19. júna opäť na Delni.“

Čítajte tiež:

Chiki liki tu-a v Prešove rozdivočili PKO: Publikum ich nechcelo pustiť z pódia! ZÁBERY z koncertu

Knechtová si na koncerte pustila ústa na špacír: Speváčka o veľkosti svojich podprseniek!

IMT Smile na koncerte doplnil ďalší Tásler: Takúto posilu by ste nečakali!
1
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Veselá pesnička je stále aktuálna: Takto ju dali Táslerovci v Prešove
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM