Ľubomír Hudačko Šport

Kuriozity prešovského športu: Tieto pozoruhodné momenty ste možno premeškali, pripomeňte si ich! VIDEO

Okamihy, ktoré sa oplatí vidieť. Reč je o nevšedných kuriozitách, ktoré sa neraz podarilo aj zachytiť na videách počas rôznych zápasov prešovských športovcov. Pozrite si prehľad nášho výberu tých, ktoré ste možno premeškali.

Ilustračný obrázok k článku Kuriozity prešovského športu: Tieto pozoruhodné momenty ste možno premeškali, pripomeňte si ich! VIDEO
Zdroj: YouTube.com

Šport so sebou občas prináša aj nevšedné a poriadne raritné okamihy. Výnimkou nie sú ani tímy z Prešova. Pozrite sa s nami na výber kuriozít, ktoré sa odohrali, či už na prešovskom trávniku či ľade.

Kotrmelce hokejového brankára

Po víťaznom a nervydrásajúcom zápase, ktorý vyvrcholil až v samostatných nájazdoch svoju radosť hokejový brankár prejavil netradičným spôsobom. Róbert Marton v októbri minulého roka pobavil divákov tromi kotrmelcami na ľade, za čo si vyslúžil potlesk a uznanie. Hrdina prešovských Penguins je obľúbeným článkom tímu, čo teda premieta aj do vďaky po zápase. V takomto rozpoložení hokejového brankára len tak neuvidíte.

Výpadok osvetlenia

V zápase Slovenského pohára vo futbale nedávno takisto došlo ku kurióznej situácii. Na ihrisku Dunajskej Stredy bojoval o dobrý výsledok Tatran Prešov s tým, že v prípade postupu by sa posunul do zásadnej fázy súťaže. No hoci vyhrával, napokon padol pomerom 3:1. Rozhodiť ho mohla aj situácia, keď došlo k výpadku osvetlenia. Hra sa teda na chvíľu musela prerušiť, no napokon to domáci zvládli a im akoby prestávka pomohla. Tatran Prešov sa na jeseň so súťažou rozlúčil aj takto netradične. Vo videu dôjde k výpadku osvetlenia v čase 5:44.

Trikrát brvno za 52 sekúnd

Prešovskí futbalisti sa postarali pred vyše rokom o naozaj nevídanú kuriozitu. V zápase Doxxbet ligy totiž nenechali vyniknúť svoj strelecký potenciál, ale ani brankára na strane hostí. Zastavilo ich niečo uprostred a to dokonca trikrát za sebou v priebehu 52 neuveriteľných sekúnd. Nastreliť vo futbale brvno takejto krátkej dobe je výnimočný počin, ktorý sa neopakuje každý deň. Fanúšikovia tak mali na zápase postarané aj o unikátny zážitok. Tento počin zaznamenali v postupne hráči Dupkala, Dzurík a Poliaček. Koňarom to ale napokon nemuselo vadiť, pretože duel s Rimavskou sobotu v závere novembra 2014 vyhrali presvedčivo 4:1.

Brankára nemal kto nahradiť

Vo vlaňajšej sezóne sa prešovskí futsalisti prekonávali. Dosiahli napokon výborné druhé miesto, keď v play off nestačili len na veľkého favorita. V tej aktuálnej sezóne došlo v ich zápase aj ku kurióznemu momentu a to v momente jedného zo zápasov, keď prešovský brankár dostal červenú kartu. Rozhodcovia mu ju udelil desať minút pred koncom a keďže koňare nemali na súpiske ďalšieho brankára, pristúpili k hre s piatimi hráčmi v poli. Zo zápasu sa stal poriadny nervák. „Po vylúčení nášho brankára sme žiadali o tejp, aby sme mohli dať na rozlišovačku provizórne číslo. No nedočkali sme sa kladnej odpovede. Naopak, povedali, že je to naša chyba. Toto vyjadrenie hodnotím ako čerešničku na torte,“ povedal vtedy na margo usporiadateľov v Nových Zámkoch tréner FK Prešov Antonio Hernández.

Prestrelka 5:5 vo futbalovom derby

To bola divočina. Pred siedmimi rokmi sa divák nestačil čudovať, koľko že to vo futbalovom zápase vidí presných zásahov. Nebolo to pritom hocijaké meranie síl, ale ostré ligové derby medzi Košicami a Prešovom a navyše na rozmočenom trávniku. Bláznivý zápas v našej lige s výsledkom 5:5 nemá veľa nasledovníkov, len málokedy sa zrodia podobné výsledky. Vedzte preto, že v roku 2009 sa zrodil jeden z najpamätnejších zápasov. Aj jeho priebeh bol neskutočný, veď Prešovčania viedli na pôde rivala 2:0 aj 3:1, aby po neuveriteľných momentoch a najmä chybách brankára bolo zrazu vyrovnané na 3:3. Peter Katona vtedy odohral životný zápas, aj vďaka jeho hattricku svietil stav na skóre v pomere 3:4 pre hostí. No domáci otočili vo svoj prospech na 5:4, aby v poslednej minúte Tatran ešte stihol zabezpečiť aspoň bod na 5:5. V drese Košíc vtedy celý zápas odohral Nemanja Matič, ktorý už roky pôsobí v hviezdami nabitej londýnskej Chelsea a na lavičke sedel dnes kouč reprezentácie SR Ján Kozák. Na strane zelenobielych je jediným mužom, ktorý doteraz pôsobí na Šariši práve vtedajší trojgólový hrdina Peter Katona.

Môže vás zaujímať:

Šanca, aká tu ešte nebola: Chlapi, na prešovskom castingu môžete zaujať v súťaži Východniar roka 2016!

Robia nám dobré meno a dosahujú kvalitné výsledky: Futsalisti FK Prešov sú tretím najlepším kolektívom mesta

V Prešove rastie ďalší športový talent: Na Klaudiu (17) boli krátki už aj chlapci, z jej úspechov onemiete

foto a hokejové video: youtube/Vlado Salzer

Kuriozity prešovskéh športu: Na tieto ste možno zabudli, pripomeňte si ich
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM