Ľubomír Hudačko Komunálne voľby

Kto by mal v Prešove vyhrať voľby? Letný PRIESKUM potvrdených kandidátov na primátora

Leto je už vo svojej druhej polovici a kandidátov na post primátora pribúda. Inak tomu nie je ani v Prešove, kde budú bojovať viaceré známe mená.

Ilustračný obrázok k článku Kto by mal v Prešove vyhrať voľby? Letný PRIESKUM potvrdených kandidátov na primátora
Zdroj: Dnes24.sk

V priebehu júla pribudli na zoznam oficiálnych kandidátov na post primátora mesta Prešov ďalšie známe mená. Ohlásenie potvrdil už aj Pavel Hagyari, dvojnásobný primátor z obdobia 2006–2010 a 2010–2014.

Taktiež aj Artúr Benes, organizátor Pivného festivalu či Fragaria Cupu a 16 rokov ako generálny riaditeľ Agentúry regionálneho rozvoja Prešovského samosprávneho kra­ja.

Nástupkyňa Turčanovej

A napokon aj Zuzana Bednárová s podporou doterajšej hlavy mesta Andrey Turčanovej, ktorá si ju vybrala za svoju nástupkyňu. Bednárová je súčasná poslankyňa MsZ v Prešove. Pôsobí ako informatička, blízke sú jej moderné technológie.

Tieto tri mená doplnili doterajšiu inú trojicu, ktorá oznámila kandidatúru skôr. Prvým bol Martin Eštočák, druhým František Oľha (obaja poslanci miestneho MsZ) a treťou Viera Leščáková.

Hlasovanie v ankete

Tá od vlaňajška pôsobí na poste štátnej tajomníčky na Ministerstve kultúry SR, do NR SR sa dostala ako náhradníčka, je z Veľkého Šariša.

V našej letnej ankete ste mohli vyjadriť hlasovaním svoj postoj a pohľad na to, kto by sa podľa vás mal stať primátorom, či primátorkou mesta Prešov v októbrových komunálnych voľbách. Najviac hlasov získal Pavel Hagyari s 35,9% hlasov, na 2. mieste skončil Artúr Benes (33,2%) a 3. priečku obsadil František Oľha s výsledkom 13,9%.

ilustračné foto

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM