Aktualizované Ľubomír Hudačko Komunálne voľby

Do boja o primátora Prešova ide ďalšia známa tvár: Kandidatúru ohlásil Artúr Benes

Martin Eštočák, Viera Leščáková, František Oľha a najnovšie aj Artúr Benes. Menoslov kandidátov na post primátora mesta Prešov sa rozrastá.

Ilustračný obrázok k článku Do boja o primátora Prešova ide ďalšia známa tvár: Kandidatúru ohlásil Artúr Benes
4
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

O post primátora Prešova sa bude v jesenných komunálnych voľbách ako nezávislý kandidát uchádzať Artúr Benes. Svoju kandidatúru ohlásil v stredu v Prešove s tým, že so zbieraním podpisov začne v najbližších dňoch.

Politické hry

„Rozhodol som sa kandidovať, lebo cítim, že v poslednom čase absentuje vo vedení mesta odbornosť. Je nahrádzaná rôznymi politickými hrami a rôznymi politickými príkazmi, nariadeniami, ktoré nie sú vždy šťastné a v prospech obyvateľov mesta Prešov, ale skôr v prospech politických strán, ktoré o tom rozhodujú. Čo sa týka priorít mesta, postupne ich nastavujeme so svojim tímom vo volebnom programe,“ uviedol Benes a dodal, že tím, ako aj program, predstaví v polovici augusta.

Niekoľko výziev

Povedal, že je potrebné zamerať sa hlavne na priority, ktoré sú financovateľné z eurofondov a z plánu obnovy. „Je to, samozrejme, životné prostredie, tvorba pracovných miest, podpora školstva ako takého a zvýšenie jeho úrovne. Čiže tých výziev je viacero a postupne ich prepracovávame až do nejakých projektových zámerov, ktoré predstavíme,“ priblížil Benes.

Zamerať sa chce aj na to, aby sa mladí ľudia pochádzajúci z Prešova vrátili domov. „Mali by všetky poznatky, ktoré získali v zahraničí, odovzdať v prospech obyvateľov mesta a regiónu. Možností je veľmi veľa, len ich treba po odbornej stránke podchytiť a využiť,“ vysvetlil Benes.

Benes pôsobí 16 rokov ako generálny riaditeľ Agentúry regionálneho rozvoja Prešovského samosprávneho kraja, ktorá sa venuje projektovému riadeniu.

Púť a štadión

Pre Dnes24.sk v januári poskytol obsiahly rozhovor o svojej púti do Santiago de Compostela, svoju kampaň zvýrazňuje pri tejto príležitosti o púti nedávnym vydaním knihy.

V súvislosti s výstavbou nového futbalového štadióna zastával tiež funkciu jedného z konateľov Futbal Tatran Aréna s. r. o. Dodnes však štadión nie je vybudovaný, stavbu na jar odmietol prevziať víťazný uchádzač.

archívne foto

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

O post primátora Prešova sa bude uchádzať Artúr Benes
4
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM