Rôzne

Krušné chvíle Katky Koščovej kvôli požiaru: Na facebooku uviedla, ako to bolo

Na koniec starého roka spomína Prešovčanka Katka Koščová s trpkosťou. Zažila totiž krušné chvíle kvôli požiaru. Na facebooku vysvetlila, ako to bolo.

Ilustračný obrázok k článku Krušné chvíle Katky Koščovej kvôli požiaru: Na facebooku uviedla, ako to bolo
Zdroj: TASR

Prešovčanka mala pocit, že sa jej tímu na vianočnej koncertnej šnúre udialo všetko. „Nesmierne ďakujem za to, že sme mohli odohrať po tom ďalší koncert. Asi by sme však ísť obrneným transportérom a s technikou z azbestu,“ ironicky vtipkovala po nepríjemnostiach.

Požiar zasiahol aparatúru

Čo sa vlastne stalo? Na sklonku decembra zasiahol požiar kostola deň po tom, čo speváčka koncertovala v obci Hybe. Médiami preletela správa, že ten zasiahol aj aparatúru hudobníčky. Speváčka na facebooku tak potrebovala veci ujasniť na pravú mieru. Niekoľkokrát sa jej totiž ľudia pýtali, či to oni kostol podpálili. „Vraj to cez správy v niektorých médiách takto pochopili. Nuž, kostol sme nepodpálili. Technika nášho zvukára a osvetľovača bola zničená požiarom, ktorý vznikol v kostole. Čo vieme na 100% je, že horieť začalo pri organe, teda úplne mimo miesta, kde stála naša už poskladaná, v kufroch naložená, kompletne zbalená a teda z elektriky vytiahnutá technika,“ vysvetľovala Koščová.

Priamo od hasičov vedeli to, že tá zničená technika vlastne zachránila kostol, kedže kusy horiaceho organu padali na techniku, ktorá bola naskladaná priamo pod chórom.

Lepšie ako tušiť

„Tá sa topila, tlela, ale požiar sa vďaka tomu nestihol rozšíriť do zvyšku kostola a teda najmä na staré drevené lavice, ktoré boli v tesnej blízkosti a horeli by veľmi rýchlo. Trošku to zamrzí, keď človek príde nie vlastnou vinou o tisíce eur a ešte je nepriamo obvinený. Vedieť je lepšie ako tušiť,“ zakončila informácie o nepríjemnej udalosti.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM