Správy

Dohoda je na svete: Dobrý festival má garantovaný areál Delne na 10 rokov

Dobrý festival má garantovaný areál Delne na obdobie desať rokov. Dohodu podpísali jeho organizátor Miroslav Tásler a primátorka Turčanová.

Ilustračný obrázok k článku Dohoda je na svete: Dobrý festival má garantovaný areál Delne na 10 rokov
Zdroj: Mesto Prešov

Prešovská primátorka Andrea Turčanová a organizátor hudobného podujatia Dobrý festival a člen kapely IMT Smile Miroslav Tásler v stredu na radnici podpísali zmluvu o spolupráci na obdobie desiatich rokov.

Problém sa vyriešil

Na základe nej mesto umožní a vytvorí dobré podmienky na konanie festivalu v mesiaci jún v areáli letného kúpaliska Delňa počas tohto obdobia. Realizačná zmluva so správcom areálu, mestskou spoločnosťou Prešov Real, sa bude obnovovať každý rok. Miroslav Tásler po podpise zmluvy uviedol, že zmluva na desať rokov mu umožní zabezpečiť na festival aj svetovo zvučné mená z hudobnej scény.

V mnohých prípadoch nestačí mať zabezpečený priestor na festival rok dopredu, ale so známymi hviezdami musí rokovať aj tri roky pred konaním festivalu. Pri podpise zmluvy sa hovorilo aj o probléme, ktorý nastal vlani, keď nebola počas festivalu napustená voda v nádrži. Koncerty sa totiž konali v čase, keď sa tu zavádzala nová technológia čistenia vody. Vtedy Tásler vyhlásil, že festival presťahuje do iného mesta. Dnes uviedol, že reakcie oboch strán boli prudšie, no problém sa vyriešil.

Tento rok bude atmosféru festivalu dotvárať aj napustená vodná nádrž Delňa. O bezpečnosť sa postarajú členovia SBS.

16. až 18. júna

„Mesto Prešov vytvorí počas desiatich rokov podmienky na to, aby sa Dobrý festival v mesiaci jún mohol každoročne realizovať. S tým, že realizačná zmluva už bude uzatváraná priamo so spoločnosťou Prešov Real každý rok práve na termín, kedy sa festival bude konať. Vieme zabezpečiť aj kvalitnú vodu na kúpanie a nie je problém, aby od začiatku sezóny bola už vždy pripravená každý rok. To, čo sme experimentálne overovali a skúšali, pri prípadnom znečistení účastníkmi festivalu by sme nevedeli potvrdiť alebo vyvrátiť. Teraz vieme, že to funguje, že technológia zaberá a bezpečnosť už bude mať na starosti organizátor festivalu. Prešovčania sú hrdí na svoje mesto a na svoje kapely, tak aj touto cestou ďakujem organizátorom festivalu, že sa rozhodli tak, že festival v Prešove ostane,“ uviedla primátorka.

Dobrý festival sa tento rok uskutoční v dňoch 16. až 18. júna a bude to už jeho jubilejný desiaty ročník. Okrem známych prešovských kapiel ako IMT Smile, Heľenine oči a Chiki Liki Tu-a tento rok organizátori pripravujú kapely z rôznych žánrov, ďalšie zaujímavé mená plánujú zverejniť už čoskoro.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM