Ľubomír Hudačko Správy

Kritika hneď v úvode mimoriadneho zastupiteľstva: Prešovská primátorka priznala chybu!

Prešovskí poslanci na svojom mimoriadnom zasadnutí ešte ani nezačali rokovať o bodoch, ktoré majú na programe a už znela kritika. Postarali sa o ňu dvaja poslanci, a primátorka napokon priznala, že došlo k chybe. Čo sa zástupcom ľudu nepozdávalo?

Ilustračný obrázok k článku Kritika hneď v úvode mimoriadneho zastupiteľstva: Prešovská primátorka priznala chybu!
Zdroj: TASR

Nie je zvykom, aby boli dvaja overovatelia Mestského zastupiteľstva z jedného poslaneckého klubu. Práve tento fakt sa nepáčil poslancovi Miroslavovi Benkovi.

„Neviem prečo sú obaja overovatelia z jedného poslaneckého klubu, pričom sú tu dva kluby. Keď boli tri kluby, tak boli traja overovatelia, ale nevadí. To sa na iných zasadnutiach nestávalo. Menia sa aj termíny zastupiteľstiev, zasadnutie malo byť až 25.5., čo zrejme už nebude,“ uviedol kriticky.

Primátorka na to reagovala okamžite a situáciu vysvetlila. „Ďakujem za konštruktívnu kritiku, priznávam, že sa stala chyba. Naozaj sa to v minulosti nestávalo a vyvodím z toho hneď dôsledky. Ak teda súhlasíte, tak pani poslankyňu Kollárovú nahradí pán Malaga v tejto pozícii z vášho poslaneckého klubu,“ povedala a situáciu „vyžehlila“. Avšak ďalším, komu sa niečo nepáčilo na začiatku rokovania bol Ľudovít Malaga. Ten pre zmenu nerozumel, prečo sa zastupiteľstvo začalo až o 14.00, keď bodov na programe je dosť. Medzi poslancami tak bolo od začiatku rušnejšie ako inokedy.

„Nie každý si totiž vedel naplánovať voľno v práci, preto sa nezačalo už o 10.00. A Je to kvôli tomu, že ide o mimoriadne zastupiteľstvo. Poprosím vás, aby tu bol kľud, pretože máme pred sebou náročný program. Bola by som rada, ak by sme skončili ešte dnes,“ vyjadrila nádej vzhľadom na nabitý program primátorka Andrea Turčanová.

Čítajte tiež:

Mimoriadne zastupiteľstvo v Prešove: Rokovať sa bude aj o futbalovom štadióne Tatrana!

Na Sekčove má vzniknúť obchodný komplex: Medzi ďalšími dvomi inými sieťami tentoraz Eperia!

V Prešove sa prestalo s kosením: Zistili sme, čo je za tým a kam sa podeli pracovníci!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM