Ľubomír Hudačko Rôzne

Kristína je po strate manžela na všetko sama: Obrovská podpora Prešovčanov ju dojala

V tejto tragickej životnej situácii vznikla zbierka na nadačnom webe Ľudia Ľuďom a každý, kto chce Kristíne pomôcť tak stále môže urobiť.

Ilustračný obrázok k článku Kristína je po strate manžela na všetko sama: Obrovská podpora Prešovčanov ju dojala
3
Galéria
Zdroj: Kristína Schlesinger

Je vďačná za každú pomoc, ktorej sa jej dostáva. „Zisťujem, že svet je plný dobrých ľudí. Benjamín by sa iste potešil, keby videl koľko ľudí prejavuje svoju vľúdnosť. A on sa iste aj teší tam hore,“ prezradila nám Kristína Schlesingerová, ktorá vo februári prišla o svojho manžela po tragickej udalosti.

„Stále sa hľadám v tomto svete. Benjamín bol pre mňa všetkým, riešil všetko v našej rodine. Je to neopísateľne náročné. Neviem čo prinesie ďalší deň. Neviem plánovať, neviem čo sa udeje a to ma desí. Som silná len vďaka dcére a synčekovi, ktorého čakám s Benjamínom. Už viem že to bude synček. Benjamín si to tak veľmi prial. Už si ho ale nevezme do rúk a neobjíme. Musím sa s tým naučiť žiť. Vďaka každému, kto mi akýmkoľvek spôsobom v tom pomáha,“ vraví Kristína, ktorá pod srdcom nosí svoje druhé dieťa.

Na všetko ostala sama

Jej manžel Benjamín sa tešil z oslavy prvého roka ich dcérky a ešte viac sa tešil z očakávania jej súrodenca, o čom sa dozvedel len tri dni pred tým.

Deň pred Valentínom však prišla šokujúca správa, manžel Benjamín dostal akútny infarkt myokardu za volantom.

Kristína tak ostala sama nielen na dieťa, ktoré spolu mali a ktoré spolu čakali, ale sama na všetko, čo doteraz ani nevedela, že jestvuje. Všetko riešil jej manžel. Celý akoby idylický svet sa v jednom momente zrútil ako domček z karát.

O všetky potrebné výdavky v domácnosti, ktoré bolo potrebné splácať, sa staral hlavne Benjamín, no teraz všetko, ale najmä vysoká hypotéka na byt, splácaná len krátko, zostala na jej pleciach.

Nepoistená hypotéka

Hypotéka poistená, žiaľ, nebola. Kristína dostáva len rodičovský príspevok, a na vdovské aktuálne nárok nemá, keďže manžel ešte nemal odpracovaných 5 rokov.

Popritom stále študuje externe magisterské štúdium a chce ho dokončiť, aby mala aspoň nejakú vyhliadku v budúcnosti pre svoju rodinu.

Možnosť prispieť

V tejto tragickej životnej situácii vznikla zbierka na nadačnom webe Ľudia Ľuďom a každý, kto môže Kristíne pomôcť po strate živiteľa rodiny tak môže stále urobiť a odbremeniť Kristínu od vysokých výdavkov, ktoré má a bude mať na deti, domácnosť a byt s hypotékou.

Pre zosnulého prešovského učiteľa Benjamína Schlesingera bol v Prešove nedávno zorganizovaný aj kultúrny koncert, kde sa naňho spomínalo nielen z radov jeho žiakov, ale i ďalších známych. Žiaci počas toho vytvorili nadrozmerný portrét, kde mu venovali svoju vďaku a ukázali, čo pre nich znamenal. Záznam koncertu si je možné pozrieť TU.

Koncert pre zosnulého prešovského učiteľa v Záhrade umenia
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM