Ľubomír Hudačko Správy

Koronavírus: Ako reagujú na hrozbu nákazy prešovské základné školy?

V niektorých prešovských základných školách riaditelia prijali vzhľadom na hrozbu koronavírusu aj ďalšie odporúčania, opatrenia či zákazy.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Ako reagujú na hrozbu nákazy prešovské základné školy?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov rodičov a zákonných zástupcov informujú o odporúčaniach a opatreniach vydaných Ministerstvom zdravotníctva.

Kedy ostať doma

Týka sa to teda najmä pobytu v krajinách ako Rakúsko, či Taliansko a následne rodičov upozorňujú, aby v tomto prípade žiaci 14 dní ostali doma.

V niektorých prešovských základných školách riaditelia prijali aj ďalšie opatrenia. Vybrali sme tie, ktoré informujú o koronavíruse nad rámec opatrení od MZ SR. Pozrite si to v prehľade.

ZŠ Kúpeľná

  • Na základe opatrení MZ SR a Ústredného krízového štábu rodičom stravníkov školskej jedálne škola oznamuje, že v období od 10.03.2020 do 31.03.2020 z dôvodu šírenia sa koronavírusu bude výdaj stravy do obedárov pozastavený. Odhlášky sa budú realizovať hlavne telefonicky, mailom a SMS.

ZŠ Československej armády

  • Riaditeľka vydala usmernenia a odporúčania pre žiakov, vyučujúcim, zamestnancom, upratovačkám, kuchárkam či zákonným zástupcom. Školu dezinfikovali a bude prebiehať aj pravidelná dezinfekcia priestorov, ktoré sú potencionálnym zdrojom nákazy. Bolo nariadené aj prísne dodržiavanie hygienických opatrení. Do odvolania bude zrušená účasť žiakov na hromadných podujatiach mimo školy.

ZŠ Matice Slovenskej

  • V súvislosti so zamedzením šírenia koronavírusu sa činnosť vo všetkých záujmových útvaroch na škole až do odvolania prerušuje.

ZŠ Šrobárova

  • Od 9. marca 2020 až do odvolania je prístup zákonným zástupcom do vestibulu školy zakázaný.

ZŠ Važecká

  • Všetkým pedagógom a žiakom bolo nariadené dôsledné dodržiavanie zvýšenej osobnej hygieny. Žiaci boli poučení o preventívnych opatreniach cez školský rozhlas a aj písomným oznamom v žiackych knižkách. Nariadenia boli oznámené aj upratovačkám (2 x denne čistiť všetky dotykové plochy) a všetkým pedagógom (vetranie tried, neustála kontrola a dohľad nad žiakmi).

ZUŠ Mikuláša Moyzesa

  • Na základe pokynu odboru školstva, kultúry a cestovného ruchu mesta Prešov v súvislosti s opatreniami ohľadom šírenia koronavírusu, na ZUŠ M. Moyzesa vyučovanie v dňoch 10. – 13. marca 2020 neprebieha.

ABC CVČ

  • prerušilo činnosť záujmových útvarov od 9.3.2020 do 15.3.2020.

Evanjelické kolegiálne gymnázium & Evanjelická základná škola s materskou školou

  • Riaditeľ školy ruší konanie triednych aktívov v utorok 10.03.2020 a vo štvrtok 12.03.2020, mládežnícke Služby Božie naplánované na stredu, detské Služby Božie naplánované na štvrtok. Namiesto nich budú triednické hodiny po vedením triednych učiteľov, ruší sa aj akcia Noc v škole EZŠ 1–4 naplánovaná na piatok 13.03.2020. Žiakom tiež prikázal ostať doma v prípade príznakov prechladnutia, bolesti hrdla, zvýšenej teploty a kašľa a neprijímať návštevy.

V obrazoch nájdete zábery na udelenie čestného titulu profesorke Kláre Papp na Prešovskej univerzite. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Čestný titul od Prešovskej univerzity pre Kláru Papp
7
Galéria
Zdroj: Viktor Zamborský

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM