HD Správy

Koronavírus: Prešovská univerzita ruší prezenčnú výučbu na všetkých fakultách

Vsúvislosti s výskytom nového koronavírusu Prešovská univerzita Prešove ruší prezenčnú výučbu na všetkých fakultách a celouniverzitných pracoviskách.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Prešovská univerzita ruší prezenčnú výučbu na všetkých fakultách
Foto: Ľubomír Hudačko

Platí to od utorka 10. 3. do pondelka 23. 3.2020.

Tráviť čas doma

Študentom odporúča, aby spomenutý čas trávili v mieste svojho bydliska, univerzita si totiž vyhradzuje právo uzavretia študentských domovov. Informovala o tom hovorkyňa PU v Prešove Anna Polačková.

„Zároveň sa zakazujú návštevy v študentských domovoch PU. S okamžitou platnosťou sa tiež zakazujú všetky zahraničné služobné cesty do Číny, Talianska, Južnej Kórey a Iránu. Zákaz platí do odvolania.“

„Súkromné cesty zamestnancov sa odporúča prehodnotiť. Zamestnancom, ktorí sa vrátili z týchto krajín, sa odporúča po konzultácii s dekanom, dekankou alebo riaditeľom celouniverzitného pracoviska práca na doma,“ uviedla Polačková.

Vedenie univerzity odporúča svojim zamestnancom zvážiť pracovné cesty do iných krajín s potvrdeným výskytom nového koronavírusu.

V prípade vycestovania do takejto krajiny respektíve oblasti sa odporúča nepoužívať mestskú hromadnú dopravu, vyhýbať sa masovým podujatiam, dbať o zvýšenú hygienu. Tie isté odporúčania platia aj pri pracovných cestách do Bratislavského kra­ja.

Zabezpečia dezinfekciu

„V prípade vycestovania v rámci študentských a zamestnaneckých mobilít sa odporúča presunúť mobilitu na neskorší termín. Zrušiť prijímanie osôb v rámci programu Erasmus a iných mobilít z rizikových oblastí (Čína, Taliansko, Južná Kórea, Irán a pod,“ povedala Polačková.

Univerzita až do odvolania ruší všetky plánované akademické, vedecké a kultúrne podujatia a všetkým svojim súčastiam odporúča prehodnotenie ich konania.

Zároveň zabezpečí zvýšenú dezinfekciu všetkých spoločných priestorov a umiestnenie dezinfekčných prípravkov určených na dezinfekciu rúk vo všetkých objektoch univerzity.

„Starším pedagogickým zamestnancom nad 65 rokov a zamestnancom trpiacich závažnými chronickými a onkologickými ochoreniami odporúčame zvážiť svoju prítomnosť na pracovisku a po dohode so svojim nadriadeným zvážiť prácu na doma,“ doplnila Polačková s tým, že výučba Univerzity tretieho veku sa presúva na neskorší termín.

PU všetkým zamestnancom a študentom odporúča riadiť sa preventívnymi opatreniami, ktoré vydal Úrad verejného zdravotníctva SR.

V obrazoch nájdete zábery na vynovenú Športovú halu PU. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Vynovenie Športovej haly na Prešovskej univerzite
6
Galéria
Zdroj: Prešovská univerzita

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM