Ľubomír Hudačko Futbal

KOMENTÁR: Prešovu reálne hrozí, že bude mať dva najpopulárnejšie športy v 3. lige

Tak zle na tom Tatran Prešov už dávno nebol. Futbalisti v II. lige tápu a sú blízko k zostupu o ligu nižšie. O nič lepšie tento rok nedopadli ani hokejisti.

Ilustračný obrázok k článku KOMENTÁR: Prešovu reálne hrozí, že bude mať dva najpopulárnejšie športy v 3. lige
Zdroj: TASR

Najdôležitejšie zápasy v klubovej histórii už Tatran Prešov odohral pred desiatkami rokov, ale zdá sa, že nemenej dôležité hrajú aj v týchto týždňoch. V II. lige sú v zóne ohrozenia a k pohode im nepridala ďalšia prehra, tentoraz s priamym konkurentom o záchranu. Koňare totiž inkasovali s Trebišovom dva góly, ani jeden nedali a na záchranu strácajú už 4 body.

Tak zle na tom zelenobieli neboli už dávno. Na slávne okamihy napríklad z roku 1994 vo vtedajšom pohári UEFA môžeme len spomínať, po prehre s Trebišovom je situácia už naozaj kritická. Veď do konca súťaže ostáva odohrať už len 5 zápasov.

Pred necelými dvomi mesiacmi neuspeli v baráži o udržanie ani prešovskí hokejisti. A tak 3. najväčšiemu mestu na Slovensku reálne hrozí, že bude mať hneď obidva najpopulárnejšie športy od budúcej sezóny až v 3. lige.

Veľkým mínusom pre športovcov je, že svoje zápasy celý ročník neodohrali doma, ale na „hosťovaní“ v iných mestách. Hokejisti vo Zvolene, futbalisti sa presunuli z Popradu do Stropkova. Výsledky ale neprišli a rarita s dvomi treťoligovými tímami klope na dvere. Už sa nebudeme môcť smiať Košiciam z účasti o ligu nižšie, sami tam môžeme spadnúť už aj v masovo populárnom druhom športe v jednom ročníku za sebou. A ktovie, ako dopadne sága okolo hádzanárov a ich prehre vo finále Slovenského pohára.

Náladu si môžete vylepšiť aspoň parádnymi snímkami z prešovského Majálesu, kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Unipofest 2019 v OBRAZOCH: Takto sa zabávali mladí na Majálese
55
Galéria
Zdroj: Zuzana Balenčin

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM