Rôzne

Knižnica v Prešove bude mať novú riaditeľku: Vieme, kto sa ňou stane

Prešovskí krajskí poslanci na svojom pondelkovom rokovaní okrem iného schválili aj zmenu na riaditeľskom poste knižnice v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Knižnica v Prešove bude mať novú riaditeľku: Vieme, kto sa ňou stane
Foto: Zlatica Gregorová

Staronovou riaditeľkou Knižnice P. O. Hviezdoslava v Prešove bude od 1. marca Iveta Hurná. Vo funkcii vystrieda Martu Skalkovú, ktorá sa vzdala svojej funkcie.

Na odbor kultúry Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) boli v stanovenom termíne doručené štyri obálky. Výberová komisia skonštatovala, že iba dve uchádzačky spĺňajú stanovené podmienky výberového konania.

Jednou z nich bola práve Iveta Hurná, ktorú komisia určila ako vhodnú kandidátku na riaditeľku knižnice. Rovnako Komisia kultúry a národnostných menšín pri Zastupiteľstve PSK Hurnú odporučila za riaditeľku knižnice.

„Keďže je to krajská knižnica, máme na starosti aj krajskú metodiku, preto sa chcem trochu viac zamerať aj na ňu, aby všetky knižnice v kraji boli výborné a slúžili čím väčšiemu počtu používateľov. Chcem, aby prešovská knižnica bola knižnicou rodinného typu, aby tu chodili celé rodiny,“ povedala Hurná.

A viete, že prešovský fotograf Ján Štovka nedávno nádherne nafotil Tatry a okolitý región? Tieto snímky treba vidieť.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

OBRAZOM: Dychberúce zábery nafotené Jánom Štovkom
65
Galéria
Foto: Jano Štovka

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM